7 °C Budapest

Indul a józsefvárosi csata - élőben a helyszínről

2014. június 16. 07:50

Hétfő reggel 8 órakor kezdi meg a bírósági végrehajtó az egykori Józsefvárosi piac területének kiürítését és átadását. A jelek szerint nem húzódik már tovább a Négy Tigris ügye: végleg kiköltöznek a "lakók" a híres-hírhedt piacról. A Pénzcentrum.hu élőben tudósít a helyszínről.

8:53
Zárják a kapukat, végleg bezár a legendás Négy Tigris.

8:49
A rendőrök is kivonulnak a piacról; ezzel úgy tűnik, véget ért a 2. józsefvárosi csata.

8:48
Mostanra megállapítható, hogy gyakorlatilag senki nem volt a területen, az árusok közül már senki nem tartózkodott itt. A Komondor Kft. munkatársai is elhagyták a területet.

8:47
Az átvétel után megkezdődhet a terület leltározása - az itt maradt ingósákoat vesszük számba - hívja fel a figyelmet Schmidt Zoltán bírósági végrehajtó.

8:43
A MÁV szerint a Komondor az elmúlt hónapokbán azt kommunikálta az árusok felé, hogy megmarad a piac.

8:39
A heves szóváltás ellenére Korsós Boglárka, a MÁV vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója leszögezi: "nincs több türelmi idő, november óta lett volna idejük tisztán átadni a területet. A MÁV-nak már így is 215 millió forint bérleti díjjal tartoznak."

A fotón Korsós Boglárka, a MÁV vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója

8:36
Bálint György, a Komondor Kft. ügyvezetője szerint a szemközti oldalon illegális piac működik.

8:35
"Mi lesz a területtel? Miért nem kell a mi pénzünk?" - teszik fel a kérdést az egykori üzemeltetők, majd hozzáteszik: évente félmilliárd forintról van szó.

8:33
Az üzemeltető azon panaszkodik, nehéz dolguk volt a soknemzetiségű piac kiürítésével. A Komondor Kft. szerint a MÁV nem hagyta, hogy tisztán hagyják itt aterületet. "Ez is valakinek üzlet" - mondják.

8:27
Exkluzív infó: a piac területén imaház is működött!

8:25
Az üzemeltető szerint 2 hét kellett volna, hogy tisztán és üresen adják át a területet.

8:24
Történés! A MÁV és az üzemeltető képviselői a kamerák kereszttüzében vitáznak.

8:19
A piac leginkább egy nagy lomtalanításra hasonlít. Úgy tűnik, nem igazán a takarítás volt a legfontosabb a költözőknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

8:17
A rendőrök több csoportra osztva, keletről indulva nyugati irányba vizsgálják át a területet. A piac továbbra is kihaltnak tűnik.

8:12
A piac igazán kísérteties így üresen, konkrétan egy kisebb költségvetésű horrorfilmet le lehetne itt forgatni szürkület után (vajon Andy Vajnának szólt valaki?). Szóval még szerencse, hogy rendőrökkel -és fényes nappal- jöttünk.

8:07
5 perce indultak el a rendőrök. Eddig árussal nem találkoztak. A legendás Négy Tigris üresnek tűnik.

8:02
Nagyjából 100 rendőr elindult a bejárat felé - ezzel kezdetét vette a józsefvárosi "csata".

Bővebben a piac bezárásáról: KATTINTS!

Mi történik hétfőn elvileg?

A végrehajtó reggel 8 órakor, szükség esetén a karhatalom igénybevételével megjelenik a Józsefvárosi piac bejáratánál, lezárják a területet és elkezdik a végrehajtást - így kezdődik majd a most kitűzött időpontban, június 16-án a végrehajtás, mondta el nemrég az Inforádiónak Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója.

A végrehajtó jegyzőkönyvet vesz fel, és intézkedik a Kőbányai úti terület teljes kiürítéséről.

"A helyszínen végzett felmérések alapján közel 890 könnyűszerkezetes felépítmény és több mint 260 konténer található. A június 16-ig rendelkezésre álló időt tekintve a kiürítéshez igen erős szervezésre, erőforrásokra és logisztikára van szükség, ezért nem igazán látom annak a reális esélyét, hogy a Komondor Kft. ezt önkéntes teljesítéssel ebben a határidőben teljesíteni tudja" - mondta Korsós Boglárka.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem