20 °C Budapest
adomány spar adni öröm

Sok kicsi sokra megy: pár száz forinttal is sokat segíthetünk a rászorulókon

2021. december 16. 10:30

Egy idei felmérés szerint az emberek a korábbiaknál hamarabb kezdtek ráhangolódni az ünnepekre, és kezdték el beszerezni az ajándékokat. A kutatás rávilágított, hogy továbbra is nagyon sokan online bonyolítják le a vásárlásokat. A pandémia okozta gazdasági válság sokakat hozott ugyanakkor nehéz anyagi helyzetbe, felmérések szerint az alacsonyabb jövedelmű vásárlók közel fele nem tervez részt venni semmilyen különleges leárazási kampányban idén, és várhatóan 22%-kal kevesebbet is fog költeni az ünnepi szezonban. Sokan vannak, akiknek pedig egyáltalán nem telik ajándékokra, és még a napi betevő megteremtése is kihívást jelent. Számukra hatalmas segítséget jelentenek a különböző jótékonysági akciók, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország Adni Öröm! adománygyűjtő programja, amelynek keretében akár pár száz forinttal is sokat tehetünk azért, hogy szebb legyen idén az ünnep a rászorulók számára.

A Deloitte idei felméréséből kiderült, hogy a legtöbb ember a korábbi évekhez képest 2021-ben hamarabb kezdett el ráhangolódni az ünnepi időszakra. Ennek számos oka van, a kutatás többek között kiemeli a pandémiával kapcsolatos félelmeket, az inflációt, és az ellátási lánc problémákat. A felmérés során az is igazolódott, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is nagyon sokan online bonyolítják le a vásárlások jelentős részét, ugyanakkor megjegyzik, a járványtól való félelem enyhülésével újra kicsit nagyobb teret hódított a hagyományos bolti vásárlás, egyre többen tértek vissza az üzletekbe.

A felmérések szerint az alacsonyabb jövedelmű vásárlók közel fele nem tervez részt venni semmilyen különleges leárazási kampányban idén, és várhatóan 22%-kal kevesebbet is fog költeni az ünnepi szezonban. A magasabb jövedelműek ezzel szemben 15%-kal többre becsülik az idei költésüket. Azok, akik jobb anyagi helyzetben vannak, sokat tehetnek azért, hogy szebb legyen az ünnep a rászorulók számára.

A pár száz forintos adomány is sokat számít

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország 25 éve próbál segíteni a nehéz helyzetben élőknek az Adni Öröm! akció keretében. Ennek lényege, hogy a sok kis adomány sokra megy: 99, 199, 299 vagy 399 forintos, de akár 1500, 3000 vagy 4500 forintos adománykártya megvásárlásával is hozzájárulhat bárki, hogy egy nehéz anyagi helyzetű család számára szebb legyen az ünnep. Ezek a kártyák december 1. és 21. között az üzletlánc 146 áruházában, illetve a SPAR online shopjában is megvásárolhatók.

A kijelölt áruházakban december 16-tól van arra mód, hogy amikor valaki a személyes bevásárlását intézi, néhány plusz tartós élelmiszert is tegyen a kosarába, majd a fizetést követően leadja az élelmiszer-adományokat az akcióban részt vevő SPAR és INTERSPAR üzletekben kihelyezett gyűjtőpontokon

– tudtuk meg Maczelka Márktól, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetőjétől, aki szerint segítségre mindig szükség van, de az olyan nehéz, embert próbáló időkben, mint amilyen a mostani, különösképp oda kell figyelnünk azokra, akik a legkiszolgáltatottabbak.

A támogatásból befolyó összegből élelmiszereket vásárolunk, azokból és a vásárlók által leadott termékekből állítunk össze ajándékcsomagokat a szükséget szenvedő embereknek

– fogalmazott Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, aki felhívta arra a figyelmet, hogy a gyűjtés ebben az évben is vásárlók tízezreinek nyújt lehetőséget arra, hogy jót cselekedjenek, lehetőségeikhez mérten segítsék a nélkülöző családokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem