Bukhatja milliárdjait az Eurojackpot magyar nyertese? Még nem dőlhet hátra

2019. november 23. 11:07

Még nem dőlhet hátra az Eurojackpot új magyar lottómilliárdosa: könnyen elúszhat az nyereménye, ha nem figyel. Ketyeg a határidő, mutatjuk, mi a teendője annak a honfitársunknak, aki 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton.

Hatalmas szerencse érte egy honfitársunkat: a 3; 12; 24; 37; 38; 3; 7 számsorral nem kevesebb, mint 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton pénteken este. Arra, hogy valaki megüsse a főnyereményt 1 a 95 344 200-hoz az esély.

Ám a friss lottómilliárdos még nem nyugodhat meg: a nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2020. február 21-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a Zrt. - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása.

A játékleírás szerint a Jackpot és a második legmagasabb nyeremény (5+1 találat) kifizetésére euróban és a személyi jövedelemadó levonása után kerül sor. A pénzt kizárólag átutalással fizetik ki, Magyarországon nyitott euró alapú deviza bankszámlára.

Egyébként másnak sem árt tudni, hogy minden további Eurojackpot nyerőosztályban a közzétett nyeremény nettó, vagyis a személyi jövedelemadóval már csökkentett összeg, mely forintban értendő, illetve forintban is kerül kifizetésre, az alábbiak szerint:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a 200 000 Ft alatti nyeremények kifizetése bármelyik online terminállal rendelkező értékesítőhelyen, a nyertes átvételi igazolás beolvasása, ellenőrzése után történik
  • 200 001 Ft és 5 000 000 Ft között a Szerencsejáték Zrt. saját üzemeltetésű lottózóiban az átvételi igazolás átadása és egy úgynevezett nyereményigénylési lap kitöltése szükséges, a nyeremény kifizetése ezt követően banki átutalással történik Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú bankszámlára;
  • 5 000 001 Ft és e feletti összegű nyeremény esetében a nyeremény kifizetése szintén banki átutalással történik, ehhez telefonon kell a nyertesnek egyeztetnie a nyeremény kifizetésével kapcsolatos teendőket.

Van, aki százmilliókat bukott

A nyereményfelvétel folyamatáról általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben a nyertes telefonon jelentkezik, a lottótársaság először meggyőződik arról, hogy tényleg a nyertessel beszél. A szelvény olyan információkat tartalmaz, amelyről csak a tényleges nyertes tudhat. A kifizetési eljárás lefolytatása mindezek után történik a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok (éves szinten több milliárd forint ragad bent a rendszerben), de meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: az Ötöslottón néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem