22 °C Budapest

Átverős csomagajánlat a Telekomnál: ezt sok ügyfél benézi

Pénzcentrum
2016. június 15. 14:12

A mobiltelefon számlák akár több tízezer forintba is kerülhetnek havonta. A számlacsomag díján felül a részletre vásárolt telefont is sokszor ki kell fizetni, de a csomagon felüli használat is sokba kerülhet az ügyfeleknek. A Telekom Next S csomagja viszont megtévesztheti az ügyfeleket, mivel a szolgáltató honlapján furcsa módon adják meg a csomag tartalmát, így akár többezer forinttal is magasabb számlát kaphatunk, mint amire számítottunk. A Telekom később reagált cikkünkre, miszerint a hiba nemrendszerszintű, valószínűleg csupán egy ügyfélnél áll fenn.

UPDATE:

Több olvasónk billentyűzetet ragadott, és írtak nekünk, miszerint nekik Next S díjcsomagjuk van és az ajánlatban szereplő 160 perc az valójában teljesen lebeszélhető, nemcsak Telekomos irányba. Cikkünkre reagált a Telekom is, az alábbiakat írták:

"A Telekom a díjszabásnak megfelelően csak a 160 más belföldi irányban lebeszélt perc után számláz a beszélgetésért 35 Ft-ot percenként. Továbbá a Next S díjcsomaggal Telekom mobilhálózaton belül ténylegesen korlátlan a beszélgetés, alapdíjas irányba, belföldön. A fentiek arra engednek következtetni, hogy valami más problémáról lehet szó."

Egy olvasónk panaszkodott arra, hogy a mobilszámlája egyre nagyobb lesz és a szolgáltató honlapján nem egyértelmű, hogy mégis, hogyan kell számolni a díjszabással. A Next S díjcsomagra kattintva ugyanis az alábbi táblázattal szembesülünk:

Forrás: Telekom.hu


A díjcsomag telefonhívásainak díjszabását azonban nehéz lehet elsőre értelmezni, mivel több információ van elrejtve benne és a tagolás is nehezíti az értelmezést. A felső részen ugyanis az első három sort kell együtt értelmezni, míg a negyedik sor különálló információ. Ennek ellenére a tagolás azt sugallhatja, hogy nem is egybefüggő szövegről van szó, mivel a második és a harmadik sor között jelentős lyuk tátong. Az olvasónk panasza szerint egyébként a számlából egyértelműen kiderül, hogy a honlapon található díjszabást így kell értelmezni, vagyis a más hálózatba indított hívásokat minden esetben teljes mértékben felszámolták. Az alábbi képen egyébként egyértelmű, hogy mi ezzel a probléma:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: Telekom.hu


Az értelmezést egyébként az sem segíti, hogy az SMS-ekről szóló résznél az egyébként logikus tagolás szerint magyarázzák el a honlapon a díjszabást.

Miért jelenthet ez problémát?

Az ügyfelek számára a fenti táblázatból az lehet a következtetés, hogy a 160 perc lebeszélhetőség a nem Telekomos irányra vonatkozik. Így ha az ügyfél hisz a szolgáltató honlapjának és nem olvassa el az egyébként bonyolult számlarészletezőt, akkor akár hónapokon keresztül magasabb díjat fizethet, mint amire egyébként a szolgáltató weblapja alapján számított. Ha a teljes feltételes kerettel számolnánk, akkor akár 5600 forint is lehet a havi fizetendőben a különbség, ha 160 perccel és percenkénti 35 forintos díjjal számolunk.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem