Miért van még esélyük perelni a devizahiteleseknek?

Pénzcentrum
2013. december 22. 18:29

Meghozta a jogegységi döntését a Kúria, miszerint nem jó erkölcsbe ütközőek a devizahitel szerződések. Van még esélyük az adósoknak perelni? Erre is választ kerestünk a heti cikkeinkben. Aki megtakarítani szeretne, még van 3 munkanapja, hogy TBSZ-t nyisson. Mi ez? És hol vannak a legjobb kamatok? Nézd meg te is nálunk!

Ha maradt még pénzed, akkor ide tedd!
Még összesen 3 munkanap áll rendelkezésére azoknak, akik még idén is adómentesen akarják eltenni a pénzüket. A legnépszerűbb kamatadó és EHO mentes megtakarítás a Tartós Befektetési Számla (TBSZ) megnyitására mindig az adott naptári év december 31-ig van lehetőség, ezért érdemes sietni. A minimális befektetendő összeg 25 000 Ft. A Pénzcentrum.hu a legkisebb bankokat is "körbejárta", hogy megtalálja a legjobb kamatokat.

Jönnek a műanyag pénzek: mi is fizethetünk plasztik forinttal?
Egyre több ország dönt úgy, hogy fokozatosan lecseréli papír-alapú bankjegyeit, és egy újabb készpénz-technológiára, a (részben vagy egészben) műanyag pénzre vált. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, mikor fizethetünk mi papír helyett műanyag bankóval?

Mennyivel lesz olcsóbb az életünk jövőre?
Jövőre tovább csökkenhet a lakossági gáz és villamos energia ára Magyarországon. Bár konkrétumokról egyelőre nem lehet beszélni, azonban egyes becslések szerint várhatóan 12,5 százalékos vágásra készülhet a magyar lakosság. A Pénzcentrum.hu kiszámolta, ez pontosan mennyit is jelenthet egy átlag magyar családnak.

A neten rendelsz ajándékot? Így tuti megkapod karácsonyig

Már csak hat nap van hátra karácsonyig, a boltokban egyre nő a tömeg, de még a netről sem késő rendelnünk. Az online vásárlások minden bizonnyal rekordokat döntenek majd az idei csúcsszezonban, a webáruházak gőzerővel dolgoznak: a legnagyobb magyar online áruháznál 10 százalékkal nagyobb a forgalom, mint tavaly ilyenkor. Mutatjuk, mire érdemes vigyázni a netes vásárlásnál, és azt is, mire figyeljen, aki az utolsó pillanatban rendel.

Devizahitelek: érdemes még perelni? Kinek van még esélye?
Hétfőn a Kúria jogegységi határozatot hozott a devizahitelek egyes kérdéseiről. Ennek lényege, hogy az árfolyamváltozásból eredő kockázat áthárítása az ügyfélre nem ütközik jó erkölcsbe, a szerződések érvényesnek tekinthetők, és amikor az egyes bíróságok a szerződéseket vizsgálják akkor is az érvényesség megőrzésére kell törekedniük. De mi lesz azokkal a hitelesekkel, akik már nyertek pert a bankjukkal szemben?

Tovább csökkent az alapkamat, mit éreznek ebből a családok?
Tovább csökkent a jegybanki alapkamat: holnaptól 3 százalék az irányadó ráta. Ennek hatására várhatóan csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Nagy meglepetés a bankokban: már csak a készpénz éri meg

Több kisebb bankban sem kell feltétlenül azonnal kitölteni az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó igénylőlapot, hiszen úgy változták kondícióikat, hogy az mindenkinek automatikusan elérhető legyen. Ennek viszont ára van, szinte minden más drágul ezekben a hitelintézetekben is.

Pont karácsony előtt zárt be az ismert magyar üzletlánc

Péntek este leállt a Gulliver játékáruház honlapja, szombaton pedig a játékboltok sem nyitottak ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Így fizetjük meg az ingyenes készpénzfelvételt? Kinek fog fájni?
A napokban számoltunk be arról, hogy a Citibank több ügyfél bankszámlaszerződését is felmondta, és ajánlott helyette egy másik, jóval drágább számlát. A Pénzcentrum.hu információi szerint nem csak a folyószámlák estek áldozatul a bank "felülvizsgálatának", hanem a hitelkártyák is. Egyik olvasónk eddig kimondottan "jó ügyfélnek" számított, néhány hete emelték meg hitelkártya-keretét, mára mégis felmondták a szerződését. Annak ellenére, hogy a lehető legkörültekintőbben használta kártyáját és soha nem volt semmilyen hátraléka. Mi lehetett a gond?

Százezreket bukott a nyugdíjas: trükkös tolvaj járt nála
A megalapozott gyanú szerint Miskolcon, de az ország más területein is úgynevezett trükkös lopásokat hajtott végre az a férfi, akit Sajószentpéteren fogtak el a rendőrök.

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 8. 21:14
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem