16 °C Budapest

Mennyit ér a BL-győzelem? Durva számok!

Pénzcentrum
2008. május 21. 11:47

A MasterCard megbízásából készült tanulmány szerint több mint 108 millió euró lehet a tétje a moszkvai Luzhniki stadionban ma este megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája döntőnek. A BL történetében első angol-angol finálé győztes csapata elsősorban játékosállományának értéknövekedéséből, a kupával járó díjazásból, a szponzori szerződésekből valamint a televíziós közvetítési díjakból remélhet jelentős bevételt, de a vesztes csapatnak sem kell szégyenkeznie: a MasterCard becslése szerint számukra 38 millió eurót hozhat a "kudarc".

A teljes BL sorozat bevételét nézve még látványosabb a leendő kupagyőztes mérlege. A kutatást irányító Simon Chadwick sport-gazdasági szakértő szerint a döntős csapatok - így a Manchester United és a Chelsea - már a finálé előtti BL szereplésből is 38 millió eurós bevételt könyvelhetett el. Ennek megfelelően a moszkvai döntő győztese összesen 146 millió euró pluszban zárja majd a bajnokságot.

A 2007-es BL döntő tétje kevesebb volt - mutat rá a kártyatársaság megbízásából készült tanulmány. Athénban mindössze 100 millió eurós bevétel reményében csapott össze az akkori két döntős, az AC Milan és a Liverpool. A jelentős summát végül a "Rossoneri" néven is emlegetett olasz csapat vihette haza.

"Egy győztese már biztosan van a mérkőzésnek - mondja Chadwick - ez pedig az orosz főváros." A kutató szerint Moszkva mintegy 44,5 milliós bevételt remélhet, jóllehet a görög fővárosnak 2007-ben még be kellett érnie 26 millió euróval.

Rövid távon Moszkva bevételének legnagyobb része a foci-rajongók különböző vendéglátóhelyeken, üzletekben, szállodákban, helyi látványosságoknál, fogadó irodákban esedékes vásárlásaiból származik, de hosszú távon a város profitálhat a növekvő turizmusból és abból, hogy nagyobb eséllyel rendezhet hasonló ‘mega rendezvényeket' a jövőben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A MasterCard megbízásából készült kutatás szerint körülbelül 42 000 drukker utazik a szigetországból az orosz fővárosba és több mint 20 millió brit követi majd otthonról a mérkőzést. A döntőt világszerte mintegy 100 millióan látják majd.

Simon Chadwick szerint a 2008 UEFA Bajnokok ligája nem csupán a legnagyobb díjazású klub bajnokság a kontinensen, de üzleti hatása - mely mindent összevetve 267 millió euróra tehető - egy rangra emeli a világ legnagyobb sporteseményeként számon tartott Superbowl-al, az NFL amerikaifutball-bajnokság döntőjével.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 14. kedd
Bonifác
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 14. 19:14
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm