13 °C Budapest
Egy éves a számlázóprogramot a netbankkal összehozó szoftver

Egy éves a számlázóprogramot a netbankkal összehozó szoftver

2021. június 23. 13:00

Egy éve indította el a Budapest Bank csoport az online számlázóprogramok és az internetbank előnyeit egyesítő alkalmazását, a Budapest Pénzügyi Asszisztenst, amelyre azóta több mint 11 ezer vállalkozó és közel 400 könyvelő regisztrált. Az alkalmazás nem csak a vállalkozók, hanem a könyvelők számára is lényegesen egyszerűbb és gördülékenyebb munkavégzést tesz lehetővé, ráadásul teljes mértékben megfelel a NAV elvárásainak is.

2020 júniusában indult el a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA), amellyel a Budapest Bank a bankszektorban az elsők között nyújtott online számlázási szolgáltatást a kisvállalkozások számára.

A BUPA az első olyan nyílt bankolásra épülő pénzügyi asszisztens a piacon, amellyel – a bankszámlával összekötve – lehetővé válik, hogy egy beérkező számla kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására, hanem a tranzakciók ugyanezen a felületen azonnal elindíthatók legyenek.

A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak és a könyvelők is egyszerűen letölthetik őket, így az asszisztenssel időt és költségeket takarítanak meg a vállalkozók, a Pénzügyminisztérium szerint minden egyes online kiállított számlával 700 forintot spórolnak cégüknek.

A programban a könyvelő – miután a cégvezető jogosultságot adott ehhez - letöltheti a kimenő és bejövő számlákat a könyveléshez és a bevallások elkészítéséhez. A program számlaexportálási beállításai a legtöbb könyvelő programmal kompatibilisek, így a már meglévő szoftverekhez könnyedén kapcsolható a rendszer. Külön előny, hogy a könyvelő azt is gyorsan ellenőrizheti, hogy sikeresen beérkeztek-e a számlák a NAV-hoz, számlainformációs szolgáltatás igénybevétele esetén melyik számla lett már fizetve, esetleg van-e még fennálló tartozás.

A Budapest Pénzügyi Asszisztens szinte egyedüliként a piacon a számlakiállításon és befogadáson kívül azok kiegyenlítésére is alkalmas. Budapest Bank ügyfélként a számlázó összeköthető az internetbankkal, így lehetőség nyílik arra, hogy egy rendszerben, online legyen kezelhető a bejövő számlák kifizetése, illetve a kimenő számlák kiegyenlítésének nyomon követése is.

A szolgáltatás hamarosan minden hazai pénzintézet internetbankjával összekapcsolható lesz, így akár több százezer vállalkozó intézheti segítségével egyszerűen a hétköznapi pénzügyeit.

A BUPA sikerességét mutatja, hogy már több mint 11 ezer cégvezető és közel 400 könyvelő regisztrált. Eddig több mint 2300 tranzakciót indítottak a programmal több mint félmilliárd forint összegben, és közel 9 ezer bejövő számlát kezeltek, összesen 2 milliárd forint értékben. Emellett a Budapest Bank ügyfelek 70%-a össze is kapcsolta vállalkozói számlájával, és aktívan használja kiállított számlái státuszának nyomon követésére, valamint a bejövő számlák kifizetésére. További információ a Budapest Pénzügyi Asszisztensről ide kattintva olvashatók.

A megfelelő, az adóhatóság rendszereinek jelentő számlázóprogram használata azért is kulcsfontosságú, mert április 1-jétől már a magánszemélyek, az adószám nélküli szervezetek és külföldi partnerek részére kiállított számlák adatait is be kell küldeni a NAV Online számla rendszerébe.

Kutatást készít a Pénzcentrum

Hogy pontos képet kapjunk a kisvállalkozások mindennapjairól, az elmúlt évek nagyszabású átalakításainak rájuk gyakorolt hatásairól, egy félmérés keretében gyűjtünk információt arról, hogyan vették a cégek ezeket az akadályokat, milyen folyamatok indultak el, és milyen megoldások segítenék őket hatékonyabb működéshez, főleg az adminisztratív feladatok automatizálásában, hogy energiájukat az üzletre összpontosíthassák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem