18 °C Budapest
Travel tourist standing with luggage watching sunset at airport window. Woman looking at lounge looking at airplanes while waiting at boarding gate before departure. Travel lifestyle. Transport and travel concept

Óriási változás az Airbnb-nél: néhány éve senki sem gondolta volna, hogy pont ezt lépik meg

2024. március 19. 06:36

Ellie Mertz, az Airbnb új pénzügyi igazgatója, aki a világjárvány idején már bizonyította válságkezelő képességét, most egy másik kritikus időszakban veszi át a vezetést. Akkor, amikor a fogyasztói utazások dinamikája változik, miközben a cég további növekedést és földrajzi terjeszkedését, illetve új termékek bevezetését és az emberekbe való befektetést célozza meg - számolt be a The Wall Street Journal. .

Ellie Mertz, az Airbnb új pénzügyi igazgatója, kifejezetten válságkezelési tapasztalattal rendelkezik. A 2020-as világjárvány idején ugyanis a vállalat vezetői csapatának tagjaként dolgozott, ahol a túlélés érdekében tőkebevonásra összpontosítottak, csökkentették a kiadásokat és a személyzet 25%-át elbocsátották. Mertz korábban pénzügyi alelnökként is tevékenykedett, és fontos szerepet játszott az Airbnb 2020 decemberi sikeres tőzsdei bevezetésében.

Mertz feladata most egy új kihívás kezelése: az utazási piac változása a pandémia utáni időszakban. Az U.S. Travel Association szerint a belföldi szabadidős utazások lassulása várható 2023-ban, amihez hozzájárulnak a magasabb hitelköltségek és a diákhitel-törlesztések újraindítása is az Egyesült Államokban.

Új tervek, új emberek

Az Airbnb vezetése most tehát Mertzre és Dave Stephensonra támaszkodik a növekedés elősegítése érdekében. Stephenson korábban pénzügyi igazgató volt, most pedig üzleti vezérigazgatóvá léptették elő. Brian Chesky vezérigazgató szerint Mertznek új termékek és ajánlatok bevezetésével kell elősegítenie a vállalat továbbfejlődését.

A földrajzi terjeszkedés kulcsfontosságú lesz az Airbnb számára, különösen Ázsia-Csendes-óceáni régióban. Kevin Kopelman, a TD Cowen elemzője szerint az Airbnb-nek javítania kell helyzetét ebben a térségben ahhoz, hogy növekedhessen. Mertz emellett kiemelte Németországot, Brazíliát és Dél-Koreát mint további potenciális növekedési területeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tudni azt is, hogy az AI technológiákba való befektetés is fontos része lesz az Airbnb stratégiájának. A vállalat felvásárolta a GamePlanner.AI-t, amelynek alapítója Adam Cheyer volt. Az AI technológiák segítenek majd a termékfejlesztésben és az ügyfélszolgálatban is - közölték. Végül az Airbnb várhatóan több új szolgáltatást és terméket fog kínálni, beleértve takarítási szolgáltatásokat házigazdáknak és lokalizált élményeket utazóknak. Ezek között lehetnek például borkóstolók Kaliforniában vagy túrák Párizsban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm