16 °C Budapest
Wind and winter rain. People in the rain

Brutális fordulat az időjárásban: sarkvidéki hideg tör be az országba, riasztást adtak ki

2024. január 6. 08:45

Döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani. A vasárnap hajnaltól a benyomuló hideg légtömeg hatására Sopron tágabb térségében - akár ónos eső -, majd havas eső is előfordulhat. Vasárnapra széllökés és ónos eső miatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben 

Szombaton borult idő várható, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben, nagyobb eséllyel a déli országrészben. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. A legtöbb csapadék a Nyugat-Dunántúlon valószínű. A Viharsarokban a déli, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel.

Aztán vasárnap hajnaltól a benyomuló hideg légtömeg hatására Sopron tágabb térségében - akár ónos eső -, majd havas eső is előfordulhat. Többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz az északias szél, utóbbi tájon hajnaltól viharos széllökések is várhatók. Délkeleten kisebb a csapadék esélye, máshol többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, hó vált fel. Néhol átmenetileg ónos eső is lehet. A halmazállapot-váltással párhuzamosan fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A korábban lehullott csapadék lefagyhat! Az északnyugati, északi szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik.

A csúcsérték is hasonlóan, -2 és +10 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Vasárnapra széllökés és ónos eső miatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben néhány vármegyében. Erős szél miatt Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ónos eső miatt Zala, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy megyében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem