20 °C Budapest
Budapest, 2022. szeptember 3.A MÁV-HÉV Helyiérdekû Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye indulás elõtt a Közvágóhíd végállomáson. A szerelvény a Csepel-sziget déli részébe tart majd, huszonkét települést érintve. Hátul a vasúti felüljárón egy tehervonat-szerelvény halad el a Ferencvárosi pályaudvar irányába.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Fontos változás jön a HÉV közlekedésében: ne rutinból utazz a hétvégén

2023. július 7. 16:14

Karbantartás miatt szombaton és vasárnap a H8-as HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár, a kimaradó szakaszon a H8-as, a H8E és a H8SZ pótlóbuszokkal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a H8-as pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, Szilasliget és Mogyoród érintésével, de Mogyoród és Gödöllő között az M3-as autópályán jár, Gödöllő, Erzsébet park megállóhelyet nem érinti. A H8E pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, de Szilasliget és Mogyoród érintése nélkül, a 3-as főúton, Gödöllő, Erzsébet park megállóhely érintésével közlekedik, a H8SZ jelzéssel teljes üzemidőben pótlóbusz jár Mogyoród és Szentjakab között - írták.

A BKK közölte azt is, hogy július 11-től 14-ig esténként a H8-as és a H9-es HÉV szerelvényei a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek. Július 11-én és 12-én 21.20 után a H8-as HÉV Rákosfalvánál, Nagyiccénél, Sashalomnál, Mátyásföld, repülőtérnél, Mátyásföld, Imre utcánál és Mátyásföld alsónál mindkét irányban az Örs vezér tere irányú peronnál áll meg. A H9-es HÉV rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár majd. A kimaradó szakaszon a H8-as HÉV-vel lehet utazni - olvasható.

A kommüniké szerint július 13-án és 14-én 21.20 után a H8-as HÉV Mátyásföld alsónál, Mátyásföld, Imre utcánál, Mátyásföld, repülőtérnél, Sashalomnál, Nagyiccénél és Rákosfalvánál mindkét irányban a Gödöllő irányú peronnál áll meg. A H9-es HÉV akkor is rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár, a kimaradó szakaszonon a H8-as HÉV-vel lehet utazni.

A BKK közölte, a 992-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik a július 9-ről 10-re virradó éjszaka, nem érinti Szilasliget, Kemping és EGIS-telep (Szentjakab H) megállóhelyeket. A hétvégi változások, illetve a négy napig érvényes hétköznap esti forgalmi rend a mav-hev.hu oldalon olvasható részletesen. A BKK az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem