Street food at the Budapest market, traditional Hungarian langos bread

Megfizethetetlen lehet idén a magyarok kedvence: luxussá válhat a balatoni lángos

2022. április 20. 14:30

Minden magyar egyetért abban, hogy nincsen balatoni nyaralás lángos nélkül. A jelek szerint viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ragaszkodik ehhez a hagyományhoz. A 24.hu információi szerint ugyanis könnyedén az egekbe szökhet a lángos ára.

A lángos a balatoni nyaralás velejárója, szinte elképzelhetetlen a balatoni strand sajtos-tejfölös lángost majszolgató fürdőruhás emberek nélkül. Ez nyilván idén se lesz másként, viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg szeretne enni akár egy teljesen sima lángost: a Blikk információi szerint ugyanis a legolcsóbb helyeken is legalább 1300 forintba fog kerülni egy lángos, amin nincs feltét.

Aki naponta, vagy akár csak hetente megy el vásárolni már rég észrevehette, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak. Ezt a folyamatos változást pedig nehezen követi le a vendéglátás.

A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni

 – mondta el a 24.hu-nak Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke. Makkos Péter hangsúlyozta, hogy ha az árstop nem marad, akkor az étolaj ára könnyedén az egekbe szökhet, amit bele kell számolni a lángos árába is. Ezen felül pedig, ahogyan azt már korábban írtuk a lángos egyik másik elengedhetetlen hozzávalójának, a lisztnek is könnyedén megugorhat az ára a hatósági árak elhagyása után.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm