Hiába cseng a Matelcsy: így kerüld ki a telefon-különadót

2012. május 1., kedd 7:57

Kövezzenek meg drága olvasók, de szerintem valami jó is kisülhet a kormány által kiagyalt telekomadóból, a Matelcsyből. Elsősorban nem a költségvetési lyuk betömésére gondolok, arról már úgyis tudjuk, hogy feneketlen. A percenként 2 forintos extra költség azokat is rábírhatja egy okostelefon vásárlásra, akik eddig ódzkodtak tőle. Jövő ilyenkor már remélem tele lesz a Viber telefonkönyvem és még nagymamámmal is adó és költségmentesen beszélhetek. Azoknak segít a Pénzcenrtrum.hu, akik csatlakoznának ehhez a "telefonforradalomhoz".

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

fecaa, 2012. május 1., kedd 22:47

Azt számoljátok ki,hogy a +2 ft az mekkora tarifa növekedés? Lesz@rom ki kapja,állam,bárki,a lényeg h én csengetem ki!
Tehát ha 20 Ft-ra teszik rá,az 10%-os emelkedés.
Pofátlanság!A fizetés mikor emelkedik 5-10%-kal?Bezzeg minden szar szívbaj nélkül így emelkedik.Unalmas ez az ország,de hát el lehet menni,gyurcsi mondta.

Válasz erre | Előzmény

Tibor78, 2012. május 1., kedd 22:26

Igen. Vergődik itt mindenki, hogy 2 forint, közben meg kifizetik most is a méregdrága percdíjakat. Kolléganőmnek még egy régi feltöltős kártyája volt, havonta kétszer töltött rá 3000-t, de csak miután észrevettem és utánaszámoltam, akkor derült ki, hogy legalább 60e forintot fizetett ki teljesen feleslegesen az elmúlt két év alatt, csak mert nem értett hozzá és nem is érdekelte, annyira semmiképpen sem, hogy segítséget kérjen. Azt gondolta, hogy a telefonálás ennyibe kerül és csak akkor döbbent rá, hogy nem, amikor egyszer beszélgettünk róla, hogy ki mennyit költ a telefonálásra.

Válasz erre | Előzmény

garethgrip, 2012. május 1., kedd 13:19

Nem az a bajom, hogy megkerülik az adót törvényes módon az emberek, hajrá.. Hanem az, hogy a cikk írójának fáj a két forint, a minimum 20 percdíj, aminek jó része nem marad hazánkban, az nem fáj. Mindez gazdasági lapként.. pedig lehet tippelni, melyik jobb az országnak...
A viber hasznos, nem kétlem, nekem is fent van.
Ezzel együtt a nagy android őrület nekem kicsit sok, a marketben lévő progik 80 százaléka egyből engedélyt kér gyakorlatilag mindenre, ami kötődik a telefonodhoz, szóval én az adataim biztonsága érdekében a minimálra szorítom vissza a marketet, arról nem is szólva, hogy a ma átlagosnak mondott okostelefonok nem is bírják, ha annyi progi van rajtuk, nincs hely, memória, proci, stb., aztán csak fél naponta lemerülő, szaggató képernyőjű telefonnal rohangálsz, töltővel a bal zsebedben.

Válasz erre | Előzmény

danister, 2012. május 1., kedd 12:48

Igenis nagyon hasznos ez a cikk, talán felnyitja azon okostelefonok tulajdonosainak szemeit akiknek csak divatból van okostelefonjuk "mer az menő" de az android marketbe életében be nem lépett, holott az lenne az egésznek a lényege hogy szabadon lehet ingyenes hasznos alkalmazásokat szerezni.
Én kb 1 hónapja használom a Vibert (még mi elött napvilágot látott volna a +2ft-os adó ötlete) és nagyon hasznosnak találom. Nem fogok húszon akárhány +2 forintot fizetni percenként ha sokkal olcsóbban is beszélgethetek másokkal akiknek szintén van Vibere.

Kedves garethgrip nem az olyan emberekre kéne haragudni akik ezt kihasználják, "merthogy megkerülik az adót". Ez is teljesen törvényes módja a kommunikációnak. Egyébként meg ha annyira sokan elkezdik ezt használni biztos vagyok benne, hogy a mobilnetre is kivetnek adót. Meg tudják ezt oldani nem kell félteni az államot.

Válasz erre | Előzmény

garethgrip, 2012. május 1., kedd 12:14

itt hogy működnek ahozzászólások? elküldöm, nem jelenik meg, beírom újra, előkerül az előző, majd a második...

Válasz erre | Előzmény

garethgrip, 2012. május 1., kedd 12:09

Ja, és ha a telefoncégeknél sajtóközleményeket olvasgatsz, éves szinten 150-200 millárd forintos árbevételek, és több tízmilliárdos adózás előtti nyereségadatok röpködnek, de a pénzcentrum csőrét a 2ft-os adó birizgálja, majd születik egy cikk, hogy ne, ne, adót nehogy fizess, itt a viber..
Hülyeség magasfokon...

Válasz erre | Előzmény

garethgrip, 2012. május 1., kedd 12:08

kocian, authgabor, bagita (te értelmezési zseni), abszolút igazatok van, csakhogy a cikk a 2 ft-os adóról szól, nem a magas percdíjakról. Vagyis a cikk nem arról szól, hogy hogyan ne fizess minimum 20 ft-os percdíjat, hanem hogy miképpen ne fizesd meg a 2 ft-os adót.
Ha az újság tanácsot akar adni, hogy hogyan spóroljak, akkor ennek a cikknek a magas percdíjak miatt már régen meg kellett volna születnie, ez azonban csak arra biztat, hogy ne fizessek adót, amit politikailag ebben a formájában kissé ingoványosnak érzek.
Ha a telefoncégeknél sajtóközleményeket olvasgatsz, éves szinten 150-200 millárd forintos árbevételek, és több tízmilliárdos adózás előtti nyereségadatok röpködnek, de a pénzcentrum csőrét a 2ft-os adó birizgálja, majd születik egy cikk, hogy ne, ne, adót nehogy fizess, itt a viber..
Hülyeség magasfokon...

Válasz erre | Előzmény

garethgrip, 2012. május 1., kedd 11:50

kocian, authgabor, bagita.. jaja, abszolút igazatok van, ti viszont azt nem veszitek figyelembe, hogy a cikk a matelcsy elkerüléséről szól, nem a magas telefon percdíjak elkerüléséről. Arra kívántam rámutatni (bagita, te értelmezési zseni), hogy ez a cikk politikailag, és gazdaságilag nem korrekt.
Ha ugyanis arról szólt volna, hogy hogyan kerüljük el a magas (minimum 20 Ft/perc) telefondíjakat, amit még a Matelcsy is terhel, egy mocskos szót sem szóltam volna.. De beleköt az írás a Matelcsybe, ami 2 ft, és figyelmen kívül hagyja a percdíjakat, ami minimum 20 ft, és biztat, nehogy fizess fidesz kormány alatt adót, de a 20 ft-os percdíjakkal semmi baja nincs.. nos, ez kiverte nálam a biztosítékot.

Válasz erre | Előzmény

bagita, 2012. május 1., kedd 11:27

garethip, Te egy matekzseni vagy, csak azt nem veszed számításba, hogy a Matolcsy adó a normál percdíjon (akár belföld, akár külföld) FELÜL kerül kiszámlázásra, míg Viber, Skype és társaik használata esetén CSAK adatforgalom (wifi esetén még az sem) van.

Válasz erre | Előzmény

authgabor, 2012. május 1., kedd 11:25

"ami havi 1000 FT-os csomagdíjnál (Telenor Mobil Online 100MB, nekem pl az van) 2,33 Ft-ra jön ki, ami éppen 33 fillérrel több, mint a Matelcsy."

Azért vedd hozzá, hogy nagyon sok embernél otthon van WiFi, illetve nagyon sok cégnél van WiFi... mobilnetet csak akkor kell használni, ha valóban WiFi elérhetőség.

Válasz erre | ElőzményEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
Bizonyos befektetési termékeknél a vállalkozás által vállalt/garantált minimum hozam....
További fogalmak

Szerencsejátékok