18 °C Budapest
Itt vesznek töredékáron újszerű iPhone-t az élelmes magyarok: egyre többen találnak rá az üzletre

Itt vesznek töredékáron újszerű iPhone-t az élelmes magyarok: egyre többen találnak rá az üzletre

2023. április 13. 14:28

Fontos trendváltozást érzékelnek az egyik bevizsgált és felújított okostelefonokat árusító cégnél: az iPhone 13-as termékcsalád iránt idén jelentősen megnőtt a kereslet, és a legnépszerűbb tíz modellből hét készüléket három éven belül dobott piacra az Apple. A legtöbben kiváló vagy újszerű állapotbesorolású telefont választanak, 2023-ban legjobban fogyó felújított tíz készülék mindegyike iPhone volt, az androidos telefonok közül a Huawei P30 Pro, illetve a Samsung Galaxy S10 a legnépszerűbbek.

Az eMAG-csoport pénzügyi befektetését élvező, bevizsgált, felújított okostelefonok értékesítésére specializálódott Rejoy.hu 2022 őszi indulásakor még kimondottan a legolcsóbb telefonokat keresték az ügyfelek a piactéren, 2023-ban azonban a rendelések a nagyobb tudású, újabb, így valamelyest drágább készülékek irányába mozdult el a vállalat belső értékesítési számai szerint.

A statisztikák szerint eladott darabszámban a legnagyobb növekedést az iPhone 13 termékcsalád készülékei (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max) produkálták a Rejoynál 2023-ban: mostanra ezek a típusok teszik ki az itthon eladott összes készülék mintegy 10 százalékát. 

Összességében az ügyfelek csaknem háromnegyede (72%) valamilyen iPhone-t rendel, ami racionális döntés, hiszen az Apple közismerten hosszú ideig nyújt szoftveres támogatást készülékeihez, a legfrissebb iOS 16 rendszer például a hat éve kiadott iPhone 8-hoz is elérhető.

Tízből hét ügyfél háromévesnél fiatalabb iPhone-t vesz

Ennek ellenére az ügyfelek körében legnépszerűbb tíz készülékből hetet három éven belül dobott piacra az Apple - a tíz legjobban fogyó készülék közül csupán három iPhone-készülék (a 6S, 7 és 8 típusok) idősebb 3 évesnél.

A top 10-ben idén már megtalálhatók az iPhone 13 és a 13 Pro modellek, amelyek teljesítményükben és tudásukban csaknem azonosak az Apple jelenlegi legújabb modelljének számító iPhone 14-es sorozatnál, ám jóval kedvezőbb az áruk - különösen a Rejoynál elérhető felújított változatban. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az iPhone 12-es széria modellei (a 12 és 12 mini) szintén népszerűek a magyar vásárlók körében, hiszen ez a típus jó kompromisszumot jelent az ár és az erős hardver, remek kijelző tükrében. Az iPhone 11-et “igásló” jellege választják sokan, hiszen a 2019-es készülék napjainkban is jónak számító üzemidőt és általános funkciókat nyújt, míg a 2020-ban megjelent iPhone SE a gyártó egyik legolcsóbb modern készüléke, ami így sokak számára életük első iPhone-ja.

Az androidos készülékek közül idén eddig a kamerájának  képességeit tekintve  kimagasló  Huawei P30 Pro, illetve a Samsung Galaxy S10 készülékek a legnépszerűbbek. Bár a jótállást illetően minden eladott készülékre azonos feltételek vonatkoznak (alapból 1 év garancia és 30 napos díjmentes visszaküldési lehetőség), a magyar vásárlók a lehető legjobb esztétikai állapotú készülék beszerzésére törekednek: az idén eladott telefonok 73 százaléka volt újszerű vagy kiváló besorolású - ami a két legjobb állapotot jelöli.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem