12 °C Budapest
Criminal hands locked in handcuffs. jail

Diáktársait tervezte lemészárolni a fiatal fiú: most egyetemre készül a lövöldözést tervező gyerek

2024. január 15. 09:50

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák, B. Levente édesanyja és az ügyvédje szerint is pálforduláson ment keresztül. A 18 éves fiatal a rácsok mögött mást se csinál, csak tanul, aminek hála az OKTV-n természettudományból az első 10 között végzett, angolból pedig már szakmai szövegeket olvas.

B. Levente ügyét, aki jelenleg letartóztatásban van, miután iskolai lövöldözést tervezett, legközelebb márciusban mérlegelik. A Blikknek most édesanyja, Henrietta nyilatkozott, aki bár elítéli fia korábbi viselkedését, de kitart a gyermeke mellett. Aki az ügyvédje és az édesanyja elmondása szerint is teljesen megváltozott.

Amióta lecsukták Leventét, mindketten nagyon komoly lelki folyamatokon mentünk keresztül. Az elején teljesen összeomlott a fiam, még öngyilkossággal is megpróbálkozott. Aztán a nevelőknek is köszönhetően szép lassan összeszedte magát. Ma már teljesen más a gondolkodása, mint azelőtt. Elítéli az erőszak minden formáját – kezdett bele Henrietta.

Legnagyobb vágya, hogy a – hozzá hasonlóan – beteg gondolatokat dédelgető emberek gyógyulásában segítsen, hiszen ő pontosan tudja, min mennek keresztül, mire eljutnak a végső döntésig. Szerencsére őt ma már csak ez és a tanulás érdekli, komoly tervei vannak, hogy milyen egyetemre szeretne menne, ha kikerül a rácsok mögül

– tette hozzá az édesanya, aki szerint nemcsak fiának, de neki is át kell gondolnia, hogy mit rontott el.

Ez a történet nem csak róla szól. Nekem is komoly szerepem van a fiam viselkedésének alakulásában. Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban nem megértéssel, hanem értetlenséggel, sokszor haraggal fordultam felé. Akkor tört meg Levi élete, amikor gyors egymásutánban elvesztette imádott nagyszüleit. Volt, hogy emiatt sírt a suliban, ahol a többiek kinevették. Bántották azért is, mert kutyaszőr volt a ruháján. A sok ­rossz miatt egyre inkább magába fordult, teljesen bezárkózott. És maradt neki a netes világ, ahol valakik figyeltek a szavaira. Tudom, hogy soha nem bántott volna senkit, csak nagyot akart mondani, hogy végre ő is érdekes legyen valakinek vagy valakiknek

– mondta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fenti állításokat pedig Levente ügyvédje, dr. Lichy József is megerősítette.

Levente teljesen megváltozott. Most emberölés előkészülete bűntettével gyanúsítják. Van azonban két olyan szak­értői vélemény, amit előlem is titkol a hatóság. Csak találgatni tudok, hogy talán olyan videókat találtak a gépén, amiket az erőszakos tartalom miatt nem engedett ki a ­YouTube, de a számítógép agya tárolta

– állította dr. Lichy József.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem