21 °C Budapest
People at the Sziget festival in Hungary, Budapest, 2019

Ilyen gigaszínpadokon zenélnek 2023-ban a Sziget sztárfellépői: hihetetlen nevek a listán

2023. július 31. 13:14

A Sziget Nagyszínpad alapterülete több mint 1000 m2, a Samsung Party Aréna nézőtere 4000 m2, a FreeDome presented by Mastercard sátra több, mint 10000 fős befogadó képességű, míg a TicketSwap Colosseum 3000 raklapból épül fel. Az idei Sziget legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak. Hát még a felhozataluk! 

A hat fesztiválnapra - a huszonnégy fellépőből - hét headliner szintű sztárt is sikerült idén meghívni a Sziget Nagyszínpadára, így a Florence + the Machine az első napon, majd sorban az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons is érkezik majd. Hétfőre két „főfellépő” is jut: Lorde és Macklemore. Majd a Sziget zárónapján korunk egyik legnagyobb sztárja, Billie Eilish lép fel. Persze minden nap akár már délután 4-től befoglalhatjuk a helyünket a Nagyszínpad előtt, mert lesz Sam Fender, Yungblud, girl in red és Foals, meg sokan mások is – Szigetre szabott koncertekkel például a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló.

Az EDM epicentruma idén is a Samsung Party Aréna, ahol naponta különböző nagy partybrand-ek mutatkoznak be, a fesztivál alatt összesen harmincnégy különböző szettel. Az első nap a Q-Dance társaságé, akik az elektronikus zene keményebb stílusaira helyezik a hangsúlyt. Először csatlakozik a Szigethez az Awakenings. A techno partikat és fesztiválokat szervező holland csapat nevéhez fűződik például a világ legnagyobb techno rendezvénye, az Awakenings Summer Festival.

Az univerzum legnagyobb drum&Bass és dubstep partijaként elhíresült Rampage szintén helyet kap a Next Levellel közös szervezésű buliban. A house területén már ismert előadók és feltörekvő tehetségek terepe lesz a Szigeten is a Higher Ground. A Be Massive mára meghatározó színfoltja a hazai party világnak, nemzetközi előadókat is felsorakoztatva. Vintage Culture néven ismert, brazil DJ és lemezproducer indította útjára a Born Of Music Addiction (BOMA) partysorozatot, ami most a Szigetre is megérkezik, így mások mellett itt fellép majd Adam Beyer, Reinier Zonneveld, Diplo, Tale Of Us valamint a Brazíliából érkező előadók a BOMA napra, név szerint Maz, Ashibah, Mochakk és Vintage Culture.

Az alternatív elektronikus zene legjobbjait gyűjti egybe a Sziget - ókori amfiteátrumokat idéző - buliszínpada, a TicketSwap Colosseum, mely tavaly újragondolva és exkluzív külsőbe öltöztetve tért vissza. Az idén tovább szépülő, látványos dizájnelemeivel lenyűgöző és minden igényt kielégítő hang- és fénytechnikával felszerelt helyszín sztársátra több mint hatvan előadót vonultat föl a hat nap alatt. Köztük lesz a Herrensauna XXL, négy nagy DJ-t összefogó formációja, de jön majd az ausztrál gyökerű, Londonban élő Mall Grab, a meghatározó jelentőségű techno DJ és producer, Jeff Mills, az egyik legismertebb német house és techno DJ és producer, Dixon, az olasz elektronikus tánczenei DJ, Dj Tennis. Szintén a Colosseum vendége lesz a német elektronikus zene egyik legkiemelkedőbb előadója, a háromszoros DJ Awards-nyertes, Sven Väth, a techno egyik leggyorsabban feltörekvő DJ-je, Kobosil valamint a zenéjével az érzelmekre ható francia techno producer, I Hate Models.

Az alternatív zenei irányzatokat tömörítő FreeDome presented by Mastercard nagysátrában is sorjáznak a nevek, itt harminchat koncertet nézhetünk meg a hat nap alatt. Fellép, mások mellett, az angol producer, zenész, DJ, Bonobo, a szintén angol hip-hoper, Loyle Carner, az elsősorban mély és progresszív house zenét előadó Ben Böhmer, az angol indie pop zenekar, a The xx tagjaként is ismert Jamie xx. Jön továbbá a német elektronikus zenei szupercsoport, a Moderat, a Nothing but Thieves angol rockbanda, a francia-amerikai elektronikus zenei projekt, az M83, valamint a punk vonalat hozza az Amyl And The Sniffers. Itt lesz továbbá SG Lewis angol énekes-dalszerző, zenész, az angol poszt-punk zenei duó, a Sleaford Mods és az Amerikából érkező rapper/énekesnő 070 Shake. És persze lesznek magyar fellépők is, például itt lép fel Krúbi, a Jazzbois vagy az Ivan & The Parazol.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem