18 °C Budapest
Detail of a european gasmeter, measuring the usage of gas in cubic metres (all identification numbers have been altered)Canon EOS 350D + 50 mmsimilar images :

Idén jóval rövidebb a kikapcsolási moratórium: foghatja a fejét, aki nem tudja fizetni a rezsit

2022. december 20. 15:57

Majdnem egy hónappal rövidebb lesz a téli kikapcsolási moratórium az MVM-nél, mint az elmúlt két évben volt - derítette ki a Pénzcentrum. A szolgáltató most csak decemeber 20. és január 8. között nem kapcsoja ki az áramot és a gázt azoknál, akiknek elmaradása van, miközben 2020-ban és 2021-ben is már november végén elindult a moratórium, és január első hetéig tartott.

Jóval rövidebb lesz ebben az évben a kikapcsolási moratórium az MVM Nextnél, mint a korábbi években volt - tudta meg a Pénzcentrum. Tavaly, illetve 2020-ban is már novemberben bejelentették, hogy a téli időszakban egyetlen lakossági ügyfelénél sem kapcsolják ki az áramot és a földgázt: 2021-ben november 29. és idén január 8. között vállaltak önkéntes kikapcsolási szünetet, 2020-ban pedig november 29. és 2021. január 8. között volt moratórium.

Mivel idén nem érkezett semmilyen közlemény a bejelentésről, december közepén megkérdeztük az MVM-et, hogy mi néztünk-e el valamit és már él a kikapcsolási moratórium, vagy valóban nem jelentették még be. A cég rövid válaszában most annyit közölt:

az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. december 20. és 2023. január 8. közötti időszakban nem kezdeményez kikapcsolást.

A kikapcsolási moratóriumra egyébként nincs törvényi kötelezettsége a szolgáltatóknak, viszont a téli időszakban rendre önként bevezetik a könnyítést, hogy a leghidegebb hetekben senki ne maradjon áram és gáz nélkül még akkor sem, ha elmaradt a számlákkal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ügyben kerestünk több szolgáltatót is, amint válaszolnak, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem