Figyelem! Így kapcsolják vissza az áramot az árvíz sújtotta területeken

MTI
2013. június 12. 10:04

Az árvíz levonulását követően, miután az áramellátást biztosító utcai elosztóhálózat már biztonságosan üzemeltethetővé válik, azonnal megkezdi a fogyasztási helyek áramszolgáltatásba történő visszakapcsolását az ELMÛ-ÉMÁSZ - közölte a Társaságcsoport.

A visszakapcsolás feltételei, a törvényi rendelkezéseknek megfelelően és a helyi katasztrófavédelem illetékeseivel egyeztetve, az alábbiak:

  • Az árvíz miatt kikapcsolt fogyasztási helyek, az élet- és vagyonvédelem elsődlegessége miatt, csak a fogyasztó kérésére és csak abban az esetben kapcsolhatók vissza, ha a berendezések biztonságosan üzemeltethetők.
  • Az az ingatlan, amelynek elektromos berendezéseit, belső hálózatát elérte a víz, jogszabályi előírások alapján csak akkor kapcsolható vissza az áramszolgáltatásba, ha a fogyasztó az ingatlanon belüli belső hálózat felülvizsgálatát, erre jogosult szakemberrel, elvégeztette.
  • A visszakapcsolást megelőzően az ELMÛ-ÉMÁSZ Társaságcsoport munkatársai elvégzik a csatlakozó berendezés felülvizsgálatát. A felülvizsgálatot a szakemberek térítésmentesen végzik.

Amennyiben a fogyasztási hely nem kapcsolható vissza - mert az árvíz következtében megrongálódott, zárlatos lett, vagy a vezetékek a visszakapcsolás előtt még zárlatosak, esetleg vizesek - akkor a hibák kijavításáról a fogyasztónak kell gondoskodnia! Az észlelt hibáról, hiányosságról a szolgáltató munkatársai a helyszínen adnak tájékoztatást.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem