23 °C Budapest

Budapesten is bemutatkozik a forradalmi építőanyag

Pénzcentrum
2009. január 23. 14:00

Gyártás előtt áll Veres Klára feltaláló és társasága által fejlesztett Habiten anyag, amelyből széles körben gyárthatók a VEKLA elnevezésű magas és mélyépítésre alkalmas termékek. A Vekla-5 Zrt. elérkezetnek látta az időt, hogy bemutassa termékét a nemzetközi és hazai szakemberek előtt.

A megmérettetésre Európa legnagyobb szakkiállítását, a müncheni BAU 2009-et választották, ahol a több ezer kiállító között képviselte a termék hazánkat. A VEKLA a szabadalom kivonata alapján egy homogén építési technológia, amely passzív, energiahatékony és klímaváltozáshoz alkalmazkodó, kristályrács szerkezetű, terhelhető építő-szigetelőanyag, valamint erre alapozott épületszerkezetek. A nemzetközi fogadtatásról és a hazai fejlesztési tervekről szóló konferenciára 2009. január 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében kerül sor.

Az O|G|H hírügynökség kérdésére, hogy miben más ez a termék a piacon jelenleg kínált építőipari kínálattal szemben, Veres Klára feltaláló azt válaszolta: a VEKLA építő- és szigetelő is anyag egyben, ezáltal nem igényel külön vakolatot és szigetelést. Optimális tömegű (150-400 kg/m3/, tartós, erózióálló, kiváló hő- és hangszigetelő, valamint UV és földsugárzásnak ellenálló anyag. Hőtároló és hőcsillapító képességgel rendelkezik, azaz a Veklából épült építmény nyáron hűvös, télen tartja a meleget.

Homogén építési technológia, azaz a termékekből épülhet fal, födém, tetőszerkezet, padozat, padlóburkolat, fedés, térburkolat, homlokzati díszek, gipszkarton, kiváltó hőszigeteléssel rendelkező lapok szárazépítés elemeiként, beépített bútor és mind olyan szerkezeti elem, amely például faanyagból is gyárható. A Habiten anyag olyan kiválóan fúrható, faragható, formázható.

Az anyag főbb tulajdonságai azonban nem azonosíthatók több vonatkozásban a cementtartalmú betonnal, habarccsal és más anyagokkal. Az anyag keverési technológiája, valamint az ahhoz szükséges gépi eszközök sem azonosak a beton, a habarcs és más cementtartalmú építőanyagok előállításával. A technológiával kapcsolatos részleteket a feltaláló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében mutatja be 2009. január 27-én.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: O|G|H

Vissza a főoldalra!

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem