6 °C Budapest

Kiszámoltuk: ennyiből él Alekosz, a VV4 győztese

2015. június 2. 16:59

Végre kiderült, miből él - vagy éppen miből lustálkodik - Alekosz, a Való Világ 4. szériájának győztese.

Megélhetéséről vallott a Mokka stúdiójában ma reggel Alekosz, a Való Világ 4. szériájának győztese:

Pénzből lehet megélni, de kezdjük az elején. Volt a Való Világ, azzal a győzelemmel járt 12 millió forint, egy lakás, és egy autó. Önmagában már ez se rossz. Aztán jött a Szerelem a legfölsőbb szinteken című műsor, amiről azt írták a lapok, hogy tízmilliós nagyságrendű gázsit kapok. Ezután jött az Összeesküvők, de az országjárásokon, haknikon is jól lehetett keresni. Minekután én takarékos típus vagyok, ezeket a pénzeket összefogtam és befektettem különböző banki elosztásokban, ami elég jól jövedelmezett az elmúlt négy évben. A nyereménylakásomat kiadtam bérbe, abból is elvagyok

- mondta Alekosz.

Összegezzük: Alekosznak van 22 millió forintja a Való Világ pénzbeli fődíjából, illetve a Szerelem a legfelsőbb szinteken c. műsorból; valamint - legyünk nagyvonalúak - összehaknizott még további 10 millió forintot, amivel így összesen 32 millió forint lapulhat bankszámláján - vagyis ennyit tud befektetni.

Nos, a 32 millió forint a jelenlegi betéti kamatkörnyezetben, akciós feltételek teljesítése esetén is maximum 3,3-3,5 százalékos EBKM-t képes produkálni, ami azt jelenti, hogy Alekosznak 12 havi lekötés esetén is alig több mint 1 millió forint üthetné a markát, és gyakorlatilag a legjobban teljesítő állampapírok esetén is ezzel lehet számolni.

Viszont ennél sokkal valószerűbb, ha átlagos betéti kamatlábakkal számolunk, ami jelenleg 2 százalék körül mozog. Tehát Alekosz jó, ha 50 ezer forintot ki tud csikarni befektetéseiből havonta - ehhez viszont a tőkét mindenféleképpen le kell kötnie újra és újra - ahhoz semmiképp sem nyúlhat hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ehhez az 50 ezer forinthoz (jó esetben 80-100 ezer) jön még hozzá a Corvin Sétányon található, 51 négyzetméteres - amihez tartozik egy 65 négyzetméteres terasz is - nyereménylakásából befolyó bérleti díj, ami a Pénzcentrum becslése szerint minimum 180-240 ezer forint között mozoghat (rezsi nélkül természetesen).

Tehát Alekosznak havonta 300-350 ezer forint üti a markát úgy is, hogy semmit nem csinál.

Ez azért nem olyan rossz, legalábbis, ha azt vesszük alapul, hogy a KSH által publikált nettó átlagkereset Magyarországon jelenleg 155 ezer forint körül mozog.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem