Fenyeget az új Munka törvénykönyve: feketézés lehet a vége

2012. május 7., hétfő 12:35

A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) szerint a július elsején hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt) struktúráját tekintve jó, van azonban négy sarkalatos pontja, amely alapjaiban lehetetlenítené el az atipikus foglalkoztatási formákat - közölte a szövetség hétfőn.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

mandokilaci, 2012. május 8., kedd 7:29

7 évet éltem Ausztriában.Ne hasonlítsd semmi szinten össze Magyarországgal!Mivel összetartó nép és a sajátjaival humánus ők megtehették.Viszont a fekete munka nem nagyon jellemző az echte osztráknál.Akik ott születtek külföldiek azok műfaja inkább .Valamint a bevándorlókkal csesznek ki , amíg nem talál valami más megoldást,mondjuk vállalkozik vagy megtanulva a nyelvet állampolgárként már több lehetőségre tesz szert .

Válasz erre | Előzmény

mandokilaci, 2012. május 8., kedd 7:17

Írja ezt egy laikus.Hollandiában főleg ez van elterjedve.Meg Angliában is.Cégek már régóta nem alkalmazottat vesznek fel, hanem közvetítő irodának szólnak.
Pontosan ez lendíti fel a gazdaságot nem a munkásvédelem.Én 5 éve dolgozom így ,mint alkalmazott.Igaz itt mindenki bankszámlára kapja a pénzt ,az iroda is, és nincs mutyi.

Válasz erre | Előzmény

kocsmaros60, 2012. május 7., hétfő 22:38

A munkaerő kölcsönzés felesleges rossz.. Az amugy is alacsony bért lenyulja mégjobban a kölcsönző...Semi pluszt nem nyujtanak csak élősködnek a dolgozó rétegeken..Növelik a korupciót..A levont béren osztozik a munkaadó és a kölcsönző cég vezetői..Zseből -zsebe..Meg kell szüntetni menél hamaráb ezt a formát..Vagy szüksék van a dolgozóra vagy nincs..Enyire egyszerű!!!

Válasz erre | Előzmény

lacpakk, 2012. május 7., hétfő 18:47

A munkaerő kölcsönzés valójában gátolta a piaci szereplők egyenrangú működését, versenyfeltételeiket torzítva. Az állami bevételek jelentős kiesését is okozza napjainkig. Egyes munkaerő kölcsönzésével foglalkozó cégek hatalmas adótartozásairól nem is beszélve. A munkaerő kiszolgáltatottságát is növelte. Nem igaz, hogy ezáltal a multik stb. emiatt kimenekülnek... Ezt az osztrák osztrák parlament néhány évvel ezelőtti minimálbér emelésekor, egy év türelmi idővel bebizonyította. (Akkor emelték 1000 eurora, ma már 1200 euro.) Egy év alatt nem menekültek el a cégek és azóta sem... Az egyéneknek, a családoknak és az államnak egyaránt valós és elégséges jövedelem kell - ezt ismerték fel pár évvel ezelőtt a "sógorok" ( az állam és szakszervezetek együtt!) - és nem a megélhetéshez elégtelen hazai minimálbér és adóterhei, a világpiaci vagy esetenként azt meghaladó árak!!!!!

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
Akár betétek esetén, de más befektetési formáknál is előfordulhat, hogy magasabb összegre magasabb kamatot fizetnek. Sávos kamatozás esetén minél többet takarítunk meg, annál nagyobb lehet a befektetésünkhöz képesti hozam. Más konstrukciók esetén nem megtakarítás összege, hanem...
További fogalmak

Szerencsejátékok