Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 27. péntek Hella
Hírek » Karrier

Bátor kijelentést tett Csobot Adél: te hiszel neki?

Az X-Faktor zenei tehetségkutatóból ismert Csobot Adél hamarosan anyuka lesz, de emiatt nem szeretné feladni karrierjét. Az énekesnő tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, ezzel azonban nincsen egyedül, hiszen az országban sok anyuka a szülés után hamar újra munkába áll. Mutatjuk mik a legjobb lehetőségek, és a legmegfelelőbb pozíciók egy újdonsült anyuka számára.

Szeretnék én is egy sikeres édesanya lenni a gyerekemmel való kapcsolatban, illetve ugyanúgy folytatni azt, amit elkezdtem: énekelni, feljebb jutni ebben, minél több dolgot megtanulni, és tovább vinni a kettőt egyszerre, ez nyilván nehéz feladat lesz

- mondta el Csobot Adél a Blikknek.


Sokan gyorsan újra munkába állnak

A támogatások ellenére sok újdonsült anyuka tervezi, hogy nem használja ki a három évet, hanem - akár részmunkaidőben is - hamarabb visszamegy dolgozni a plusz pénz miatt.


Mikor szóljunk a munkaadónknak?

Dr. Répáczki Rita munkapszichológus véleménye szerint, amint tényként kezelhető a terhesség érdemes szólnunk, mert így a munkáltató látja az együttműködési szándékunkat és van elég időnk egyeztetni a szülési szabadságot követő terveinkről. Jogi értelemben azonban a munkavállaló csak abban az esetben köteles közölni terhességét, ha az adott munkakör esetében egészségügyileg alkalmatlannak minősülne a munkavégzésre.

Mik a legjobb munkák egy kismamának?

Bár a legtöbb munkahely szívesen fogadja vissza az anyukákat, a szakértő szerint az alábbi pozíciókban van a legjobb esély a visszatérésre:

Jó eséllyel tudnak visszatérni pozíciójukba például az adminisztrációs vagy pénzügyi területen dolgozók, a könyvelők, illetve az egészségügyben, gondozásban, nevelésben dolgozók. Emellett a kereskedelemben, és vendéglátásban is könnyebb a visszatérés

- mondta a korábban a Pénzcentrumnak Huszka Ágnes, a Trenkwalder közvetítési csoportvezetője.

Ma Magyarországon jó üzlet lehet a magántanítás. Főképpen a gimnáziumi szintektől felfelé jó lehetőség a magánórák vállalása. A nyelvtanítás szintén jó ötlet lehet, a sok nyelviskola és a magántanítási lehetőség egészen jó kereseti lehetőséggé teszi.

Mivel az IT, és az informatikai szakemberek minden területen keresettek, a szülés után újra dolgozni vágyó anyukáknak sem nehéz újra elhelyezkedni. Fontos megemlíteni, hogy ezekben a pozíciókban - igaz kötetlen munkaidő mellett - általában minimum 40 órás munkavégzésre számíthatnak a munkavállalók.

A business területeken - főképp mivel a piacon lévő cégek javarészt nemzetközi háttérrel rendelkeznek - szintén egyre nagyobb a család - és anyukabarát munkahelyek aránya.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készpénzért állt sorba: csúnya bukta lett a tranzakció vége
Így játszhatsz el Te is százezreket pillanatok alatt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Tényleg hagyományos boros ország hazánk?

Pár nappal ezelőtt írtunk Európa sörfogyasztásáról, amire jött olyan komment, hogy inkább a bort isszák a magyarok, ezért vagyunk csupán a középmezőnyben sörfogyasztás szempontjából. Persze teljes...

Tuti recept: ezzel a csodaitallal gyorsabban megy a fogyás

Közeledik a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy mindjárt itt a bikiniszezon. A legtöbben ilyenkor próbálnak megszabadulni a pluszkilóktól, ezért most mutatok egy otthon is elkészíthető, filléres csodaitalt...
 
NÉPSZERŰ
FRISS