18 °C Budapest
Young handsome man in a public transport

Agyad eldobod: ennyi pénzt keresnek a jegyellenőrök a BKK-nál, 8 általánossal lehet jelentkezni

2023. október 13. 19:03

A BKK folyamatos toborzást tart a jegyellenőri és utaskoordinátori pozíciókra. A rugalmas munkavégzés ígérete mellett egy jegyellenőr havonta 385 000 forintot kaphat,végzettség nélkül, de vállalni kell a pótdíjazással járó kellemetlenségeket is.  

„Fontos számodra a kiszámítható munkaidő, a stabilitás, a korrekt bérezés és juttatási csomag? Csatlakozz hozzánk, és érezd Budapest pulzusát! Várunk csapatunkba!” – ezekkel a mondatokkal toboroz jegyellenőrző és utaskoordinátor pozícióba embereket a BKK. De mennyit fizetnek és milyen juttatásokat biztosítanak a hosszas és időnként igen kényelmetlen jegyellenőri pozícióért a BKK-nál? Erre a kérdésre kereste a Pénzcentrum a választ. 

Mennyit keresnek a jegyellenőrök?

A jegyellenőri munkakör sokszor jár atrocitásokkal. Előfordul, hogy a huzatban kell ügyelni és ellenőrizni az utasok jegyeit, és az sem ritka, ha olyan kellemetlen szituációkat is meg kell oldani, mint amikor valakit meg kell büntetni. A BKK karrier honlapján a jegyellenőrző és utaskoordinátor pozíciók közé tartozik a jegyellenőr, utaskoordinátor és külön a hév-jegyellenőr. A fizetések és egyéb juttatások mellett megvizsgáltuk, hogy melyik pozíció milyen tudást igényel és milyen feladatokat foglal magába.

Először nézzük meg azt, mi a különbség a jegyellenőr és utaskoordinátor feladatai között. A betöltési elvárásokat illetően nincs eltérés a kettő között, egyik sem kér feltétélen középfokú végzettséget (de előnyt jelent), már 8 általánossal betölthető a pozíció, és az előzetes szakmai tapasztalat sem feltétel. Elvárások között szerepel még a több-műszakos beosztás vállalása, melyet műszakpótlékkal díjaznak, a jó kommunikációs készség és a problémás helyzetek könnyed kezelése, valamint a büntetlen előélet. Az angol nyelvtudás szintén előnyt jelent mind a két munka esetén, de nem elvárás.

A két pozíció között alapvetően az a különbség, hogy a jegyellenőr feladatai között szerepel a pótdíjak kiszabása is amellett, hogy segítőkészen és udvariasan tájékoztatja az utasokat és segíti és ellenőrzi a szabályos közlekedésüket. Az utaskoordinátor nem szabhat ki pótdíjat, azonban ellenőrzi a jegyek és bérletek érvényességét, és segíti az utasokat. Ugyan ez apróságnak tűnik, mégis számít, mert fizetésben is láthatunk némi differenciát. A jegyellenőr kezdő fizetése bruttó 385 000 forint, míg az utaskoordinátori pozíció kezdő fizetése bruttó 375 000 forintot vihet haza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 A hév-jegyellenőr pozíció annyiban más, mint a sima jegyellenőri pozíció, hogy az előnyök előtt között szerepel, ha közel lakik a jelentkező az egyik hév megállóhoz, de ezen kívül más eltérés nincsen. A bér is ugyanaz, kezdő havi bruttó 385 000 forint. Annyival egészíthetőek még ki a jegyellenőri pozíciók bérére vonatkozó adatokat, hogy ha valaki már tapasztalattal tölti be a pozíciót, akkor havonta bruttó 400 000 forintot is hazavihet.

Egyéb juttatások

Az egyéb juttatások terén egyezést láthatunk a munkák terén. Mind a három pozícióban jár jutalék, valamint műszakpótlék. Ezeken felül még évi 420 000 Ft-os cafeteriával, Budapest-bérlettel és egyéb juttatások, amelyek nem kerülnek az oldalon részletes kifejtésre. Ezen felül még kiszámítható havi munkaidő-beosztás ígérnek, és alapos betanítást a próbaidő alatt, olyat, amellyel később magabiztosan tudják a jelentkezők ellátni a pozíciójukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm