Ezt sosem gondolnád, amikor lapostévét veszel - heti összefoglaló

2014. december 7. 19:00

Ez a 49. hét összefoglalója, amiből megtudhatod, hogy mi vár rád, ha lapostévét veszel, vagy miért vártak tűkön ülve a magyar nyugdíjasok. Az eheti összefoglalóból az is kederül, hogy az árfolyamgátas ügyfelek miért járhatnak rosszul a forintosítással.

A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Ezt kevesen gondolják át, amikor lapostévét vesznek karácsonyra
Sokan hitelből oldják meg a karácsonyi ajándékozást: felmerül a kérdés, miből vásároljunk lapostévét, mit vegyünk igénybe, ha utazást ajándékozunk, mi az, amiből a szaloncukor és a ponty is megvásárolható. A Pénzcentrum mutatja, mire figyeljen az, aki kölcsönből karácsonyozna.

Nyugdíjasok százezrei vártak a mai napra
December 3-án, azaz a mai nap utalják a decemberi nyugdíjakat azoknak, akik a bankszámlájukra kérték. Akiknek a postás viszi, azok a következő napokban számíthatnak a decemberi juttatásra. Hogy kérhetjük, hogy a számlánkra érkezzen? Mikor utalják jövőre? Mennyivel emelkednek a nyugdíjak 2014-ben? A Pénzcentrum mutatja a legfontosabb információkat.

Tízezreket is bukhatsz az ingyenes készpénfelvételen
Nagy népszerűségnek örvend a pénzügyi rezsicsökkentés keretében elindított havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel. Eddig azonban senki nem tudta ellenőrizni, hogy ki és hány számlához vette igénybe a kedvezményt. December 1-jével viszont elindul a központi nyilvántartás, így utólag akár több tízezer forintot is beterhelhetnek a bankok, ha kiderül a turpisság. De nem csak a szándékosan trükközőknek van félnivalójuk.

Kiderült, hol nyílik a harmadik magyar IKEA-áruház!
Keddi közleményében hivatalosan is bejelentette az IKEA az új magyar áruházat. Jelenleg Zuglóban és Budaörsön van egy-egy boltja a svéd lakberendezési láncnak.

Jól elintézték az árfolyamgátasokat a forintosítással
Az árfolyamgátas ügyfelek választás elé kerülnek az elszámolás és a forintosítás után, miszerint az átváltott kölcsön csökkentett törlesztőrészleteit fizetik, vagy a rögzítésnek megfelelő törlesztőket választják. Kiszámoltuk, hogyan jár jobban egy átlagos árfolyamgátas ügyfél.

Pofátlan árak a pesti karácsonyi vásárokon: 1500 a forralt bor, 800 az üdítő
Habár néhány hét csúszással, de már dübörögnek a karácsonyi vásárok Budapesten. Ahogy az lenni szokott, horror árak, és zsebtolvajok várják a nézelődőket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Így kaphatsz gigakedvezményt szinte bármelyik boltban
Adventi cikksorozatunk harmadik részében kivárásra buzdítjuk takarékoskodni vágyó olvasóinkat. El sem hinnétek, mennyit lehet spórolni, ha ugyanazokat az ajándékokat pár nappal később szerzitek be.

Fertőzött vizek, élelmiszerek a boltokban: ezeket ne vedd meg!

Veszélyes élelmiszerek, ásványvizek kerülhettek bolti forgalomba az egyik nagy áruházlánc üzleteiben. Névtelen bejelentés érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatalhoz: a tettes maga szólt arról, hogy több terméket felbontott és beszennyezett. Bár valószínűleg a fogyasztók nem találkoznak ezekkel az árukkal a gyors intézkedések miatt, nem árt vigyázni a vásárlás során.

10 zseniális kép az új tízezresről
Ilyen női kézben, ilyen férfi kézben, ilyen pénztárcában, ilyen hengerben: 10 kép a ma forgalomba került új tízezresről.

Szép az új forint, de mikor lesz nekünk eurónk?
Ha akarnánk se tudnánk 2018 előtt belépni az eurozónába - igaz, konkrét kormányzati céldátum sincs ehhez. Az új forintbankjegyek pedig elég egyértelmű jelzést jelentenek arra, hogy egyelőre nem fogunk Magyarországon euróval fizetni.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Buxelliott  |  2024. május 12. 20:32
Megérkezett az index a február végi nagyobb idősíkű elemzés célzónájába (hetes idősík). Az emelkedő...
Bankmonitor  |  2024. május 12. 13:06
A legfontosabb pénzügyi hírekből válogattunk a vasárnapi kávé mellé. Bizton állíthatjuk, hogy nem te...
Holdblog  |  2024. május 12. 07:31
Egyes ázsiai gazdaságok nagy részben az áramkörökre vagy a kőolaj-termékekre épülnek. Megint egy lát...
MEDIA1  |  2024. május 11. 08:05
Vidnyánszky Attila szerint az RTL a magyar emberek lelkét pusztítja, ezért nem volt hajlandó válaszo...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem