18 °C Budapest

A kötelezős bónuszod a cascónál is érvényesíthető

2010. november 25. 12:32

"A kötelező felelősségbiztosítás mellett nagymértékben csökken a casco díja is. A biztosító társaságok az idei kampány alatt kombinált akciókkal célozzák meg leendő illetve meglévő ügyfeleiket. Míg kgfb váltással a piacon átlagosan 8 ezer forintot takaríthatunk meg, ez az összeg a Ccasco estén elérheti akár az évi 36 ezer forintot is" - mondja Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

A tavalyi évben ugyanannyi autóra kötöttek casco biztosítást, mint 2005-ben, viszont a folyamatos díjcsökkentés következményeként, a szolgáltatók díjbevétele az évek során 104 milliárd forintról 90 milliárdra csökkent - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Bár a tavalyi évhez képest 8,1%-kal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, azonban ez még messze elmarad a válság előtti időszaktól. Ez az emelkedés viszont még nem tükröződik a casco-kötések számában. Éppen ezért a biztosítók az idei kötelező biztosítóváltási kampányban kedvező "kombinált" (kgfb+casco) átkötési lehetőséggel versenyeznek minden egyes gépkocsi tulajdonosért.

Idén a kgfb mellett rekord mértékkel csökkent a casco-biztosítások átlagdíja is. "Aki december elsejéig egyszerre köti meg a kötelező- és a casco-biztosítását az AEGONdirekt.hu oldalon, az a kgfb bónusz fokozatát a casco-biztosításhoz is megkapja. Tehát, aki B10-s besorolásba esik, mert 10 éve nem okozott kárt másnak, a casco biztosítás kötésekor, akár 50%-os árcsökkenésre is számíthat. Emellett a szolgáltató egy havi díjat is elenged az autó tulajdonosának, ha együtt köti meg a casco illetve kgfb biztosítását. Tavaly egy átlagos casco díj még 80 ezer forintra rúgott, idén ez az összeg 44 ezer forint körül mozog. Így a váltásnál, akár 36 ezer forint megtakarítás is elérhető. Az AEGONdirekt.hu eddigi adatai szerint, a kgfb mellé kiegészítésként már majdnem minden harmadik ügyfél cascót is vásárol" - erősítette meg Marosvölgyi.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem