12 °C Budapest
A police man checking the traffic

Javában elárasztják Magyarországot szupertraffipaxokkal: ezeken a helyen biztosan sokat fognak mérni

2024. február 27. 10:14

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint február 1-ig országszerte 87 helyen telepítettek Trafiboxokat, további 94 helyen pedig az előkészítés zajlik, ami jelentős növekedést mutat a korábbi adatokhoz képest, így erősödik a közlekedésbiztonsági eszközök visszatartó hatása - közölte a vezess.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) információi szerint február 1-ig az egész országban 87 helyen kerültek telepítésre a Trafiboxok, míg további 94 helyszínen az elhelyezésük előkészítése zajlik. A Trafibox, amely egy körülbelül 80 centiméter magas fémdoboz, egy méteres fémcső tetején rögzítve, egy kis ablakkal rendelkezik, ahol a sebességmérő eszköz időről időre megfigyelheti a forgalmat. Ez a rendszer körülbelül két évvel ezelőtt került kifejlesztésre.

Nem meglepő, hogy az önkormányzatok és a rendőrség közötti együttműködés eredményeként országszerte növekszik a Trafiboxok száma. Míg tavaly májusban csupán 46 aktív és 48 előkészületben lévő eszközről számoltak be, jelenleg ez a szám már megduplázódott. Az ORFK szerint a Trafiboxok fő hatékonysága a visszatartó erőben rejlik, amelyet az eszközök területi lefedettségének bővítésével tovább lehet növelni.

Tudni lehet azt is, hogy Budapest VI. kerülete négy specifikus helyszínre tervez Trafiboxok telepítését: Andrássy út – Izabella utcai csomópont, Andrássy út – Munkácsy Mihály utcai csomópont, Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópont és Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópont. A Terézvárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint már megvásárolták az eszközöket és aláírták a telepítési szerződést is. A IV. kerületben is tervezik három Trafibox telepítését: Külső Szilágyi útra, Fóti útra és a Váci úti Megyeri Csárda valamint a 2/A számú út kereszteződése közötti szakaszra.

Az intézkedések részei annak az erőfeszítésnek, amelynek célja az utak biztonságának javítása és a közlekedési szabályok betartásának ösztönzése országos szinten.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem