NGM: bukják a tavalyi adójóváírást a kispénzű gyermekesek

2012. május 25., péntek 11:12

Nem kaphatják meg az alacsonyabb keresetű gyermekesek a tavalyi évben őket megillető adójóváírást, amit a családi kedvezmény miatt nem tudtak érvényesíteni - foglalt állást a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

wabe, 2012. június 17., vasárnap 22:18

A negatív adó jóváírása alacsony jövedelem esetén Ausztriában ismert fogalom. Az adóbevallásnál 100-200 eurót visszatérít ilyen esetben az adóhatóság. Gyermekét egyedül nevelő szülőnek kb. 500 eurót térít vissza. Kiutalnak továbbá a családi pótlékkal együtt havi 60 eurót gyermekenként a gyermekeseknek, függetlenül attól, hogy van-e elég jövedelmük, amit csökkenteni tudnak ezzel a -szintén- adókedvezménnyel.

Válasz erre | Előzmény

betasoft, 2012. május 27., vasárnap 15:02

Egyetértek az előttem szólóval a cikk címe több mint félrevezető, egyértelműen hangulatkeltő. Ettől függetlenül Angyal Józsefnek igaza van, neki az adózók oldalán álló adószakértőként az ilyen szövegbeli hiányosságokat szóvá kell tenni és túl is hangsúlyozhatja. Ennek ellenére a józan paraszti észjárás alapján is belátható, hogy adót jóváírni csak az adó alap összegéig lehet. Sajnos elég sok félreérthető és félre is értett jogszabályszöveg van. Ha pontos a szöveg, azt is félreértelmezik, általában az adózó a saját kárára. A munkabérek nettó értékének megőrzését célzó kedvezmény számításának értelmezése például a mai napig kaotikus a félreérthető jogszabályszövegnek köszönhetően. A bruttó munkabérbe teljes hónap esetén be kell számolni a betegszabadság díját a törthónapnál meg nem. Legalábbis az NGM értelmezése szerint. Azt ajánlom maradjunk meg a szokásos értelmezések mellett, jóváírna addig lehet, amíg van miből. A bruttó munkabérben pedig mindig benne van a betegszabadság.

Válasz erre | Előzmény

ha8kw, 2012. május 26., szombat 19:09

Mit buknak? Az adójóváírást? A nagy büdös francot kedves firkász Dutka Noémi! Az adójóváírás az jóváírás. Ha nincs miből jóváírni, akkor nem fog senki sem fizetni nekik. Az adófizetők pénzéből. Ezt olyan nehéz felfogni? Miért kell hangulatot kelteni?

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
A bankok a hitelezési gyakorlatukban a szerződéstől eltérő időpontban történő hiteltörlesztés esetén díjat számíthatnak fel....
További fogalmak

Szerencsejátékok