7 °C Budapest

Magyarok tömegei lepték el a boltokat: ezt keresi mindenki

Pénzcentrum
2019. augusztus 15. 18:06

Jelentősen megváltoztak a tanszerekkel kapcsolatos vásárlási szokások az elmúlt egy évtizedben az Auchan tapasztalatai szerint. Míg korábban az elsődleges döntési szempont egyértelműen az ár volt, addig jelenleg sokkal inkább a minőség dominál.

Az előző évek tapasztalatai alapján idén is augusztus 20. után lehet a szezon csúcsa: a legforgalmasabb napoknak az augusztus 30-i hétvégét jósolja az Auchan - írja közleményében a vállalat. Az előrelátóbbak több körben szerzik be a szükséges kellékeket, de az akciók egészen szeptember 15-ig tartanak.

Megterheli a pénztárcád az iskolakezdés? Személyi hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

Annak kapcsán, hogy milyen termék kerül a kosarakba, jelentős változásokat tapasztalt a vállalat az elmúlt egy évtizedben. Ma már nem feltétlenül az ár a döntő szempont egy-egy termék kiválasztásakor, sokkal fontosabbá vált a kedvező ár-érték arány, valamint a márka az egyes kategóriáknál. A vásárlók elsősorban a grafitceruzák, színes ceruzák, tollak és filctollak, valamint a táskák esetében részesítenek előnyben bizonyos márkákat.

E mellett egyre több vásárló keresi a környezetbarát és fenntartható forrásból származó termékeket. Ezért az Auchan áruházaiban a legolcsóbb termékkör írószereit egy külön szigeten elhelyezve, csomagolásmentesen kínálja - írják.

Az idei év slágertermékei a csillogó, fényes, flitteres táskák, tolltartók, füzetek lesznek, de nagy érdeklődésre számítanak a sajátmárkás hátizsákok, focicsapatos licences táskák terén is. Ami pedig a formát illeti: idén ősszel a szögletes hátizsákok lesznek reflektorfényben. Iskolatáskából 34 990 forintba kerül a legdrágább szett, ám ergonomikus kisiskolás táskák már 3990 forinttól elérhetők. Nagy érdeklődést jósol az áruházlánc a pasztell szövegkiemelők (ebből az Auchan új sajátmárkásat is bevezet) és pasztell füzetek terén is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A négy legfontosabb kategóriába az iskolatáskák és tolltartók, a papíráruk, az írószerek, valamint a füzetek tartoznak. Az árak tekintetében igen nagy a szórás, így például míg a legolcsóbb füzet 19 forintba kerül, addig a legdrágábbért már mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcákba: egyes prémium spirálfüzetek 2390 forintért szerezhetők be az áruházban.

A nagy tanévkezdő bevásárlást általában a család együtt végzi el, és jellemzően ez a legtöbb időt igénylő beszerzési körút. Számos olyan termék szerepel ilyenkor a listán, amit egy évben egyszer vagy csak néhány évente kell megvásárolni, tehát nagyobb körültekintést igényel a kiválasztása.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem