2019. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Itt a bizonyíték: ennyire drága itthon egy mozijegy


Szerinted Magyarországon olcsó vagy drága a mozijegy? Meg fogsz lepődni, Svájcban több mint háromszor ennyit kell fizetni másfél óra szórakozásért, de New Yorkban is elkérik az árát. Ezekhez az országokhoz képest itthon szinte ingyen van. 

Hiába elérhetőek ma már őrült nagy képernyős tévék, és hiába van tőlünk egy kattintásnyira a világ eddigi filmtermésnek egy jelentős hányada, a moziba járás nem akar kimenni a divatból: a legújabb hollywoodi szenzációkat mindenki elsőnek akarja látni. A mozijegyek árai azonban nagyon különbözőek a világ nagyvárosaiban - ezeket gyűjtötte össze most a Statista.

Talán senkit nem lep meg, hogy a híresen drága Svájc fővárosában kell legtöbbet fizetni egy mozijegyért: 19,1 dollárt, ami egészen pontosan 5556 forintnak felel meg. De ott van az élmezőnyben London is, ahol majdnem 4900 forintnak megfelelő fontot kell fizetni egy jegyért, a harmadik pedig New York: itt 4800 forintnak megfelelő dollárba kerül egyetlen mozijegy.

A hivatalos adatok között ugyan nem szerepelnek a magyar mozijegyárak, mi azonban kíváncsiak voltunk, hol szerepelünk a listában. A KSH adatai szerint itthon 1630 forintba kerül egy szombat esti belépő a multiplexbe - ezzel a vizsgált országok között az utolsó helyen vagyunk. 

Itthon harmad annyiba kerülnek a jegyek, mint a svájci nagyvárosban. Persze mellé kel tenni a zürichi havi bruttó átlagkereset összegét, ami 9507 frank a salaryexplorer.com szerint, vagyis 2 millió 747 ezer forint.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS