2019. augusztus 19. hétfő Huba

Így választ otthont egyre több család: ez a fő szempont az ár mellett


Egyre többen, főleg kisgyermekes családok, költöznek Budapest agglomerációjába a fővárosból. A kiköltözők között tendenciájává vált, hogy ismerőseik közelében vásárolnak családi házat praktikus okokból. 

Gyereknevelés szempontjából hasznos és kényelmes, ha egy segítő közösséget alkot ismerőseivel, így nem csoda, hogy évről évre egyre több kisgyermekes család törekszik így megválasztani lakóhelyét. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta a Világgazdaságnak, hogy tapasztalataik szerint Budapest agglomerációjában egyre nő a családos közösségek száma.

A Budapestről kiköltöző családok kifejezetten ismerőseik lakhelye környékén keresnek eladó házat.

Az évek óta tartó drágulás következtében egyre többen szorulnak ki az agglomerációba, viszont ennek hatására az ingatlanpiaci törvényeknek megfelelően itt is folyamatosan nőnek az árak. Például Budaörsön és Budakalászon már bőven félmillió forint fölött van az átlagos négyzetméterár, de Fóton, Érden, Dunakeszin, Budakeszin és Solymáron is jelentős drágulás mutatkozik. 

Ezzel párhuzamosan a kisgyermekes családok közösségei egyre több helyen jelennek meg az agglomerációban: a jellemzően harmincas, fiatal negyvenes kiköltözők többsége 40 millió forint körüli összegért keres eladó kertes házat. Ebből az összegből Budapesten belül csak nagy kompromisszumok árán lehet ingatlant vásárolni, viszont a főváros környéki egyre jobban fejlődő településeken egy család számára megfelelő méretű házhoz juthatnak, élhető környezetben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 252 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 8,97%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 22 748 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az MKB, valamint a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Elárulta Zacher Gábor: ők fogyasztják a legtöbb kokaint Magyarországon
A kokain a tőkeerős fogyasztók és az elit drogja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.15-08.21
Országos

Lidl

08.15-08.21
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Spar

08.15-08.21
Országos

Interspar

08.15-08.21
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Tesco

Iskolakezdés
07.31-08.21
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos