2020. augusztus 15. szombat Mária

Fokozódik a háború a magyar vásárlókért: a legnagyobb most mégerősebb lett


24 Media Markt társaság összeborul, az üzletlánc a tescós áruházakkal nagyon elhúz, közelébe sem ér az Extreme Digital - eMAG kettős. És ott van még közöttük az Euronics, aki csendben második a boltos műszaki piacon. A szakértők szerint komoly verseny várható.

Még 2019 májusában született meg a céges döntés, mely alapján átszervezik a Media Markt áruházak irányítását és októbertől új felállásban rúgják a bőrt. Ebből a vásárló keveset fog látni, de ha számlát kap, nyugtát vesz a kezébe, forgatja majd a jótállási jegyet,  vagy éppen beír a vásárlók könyvébe és valaha megnézte, kitől is kapta, kinek a panaszkönyvébe írt bele, akkor most láthatja a változást. Akkor is láthat persze valamit, ha az áruházakban elhelyezett hivatalos kiírásokat mustrálja, például a kihez fordulhat panaszával a vásárló - írja a Blokkk.com szakportál.

A változások lényege, hogy a Media Markt 32 áruházát és a webáruházat - pontosan 24 cég viszi jelenleg ezeket - beolvasztják a Media Markt Saturn Holding Kft-be. A beolvadás hivatalos dátuma szeptember 30, a MM-társaságok üzleti évének fordulónapja.

Az önálló áruházi kft.-k beolvadása annyit fog jelenteni sok-sok szervezési, irányítási kérdés egyszerűsítése mellett, hogy a boltok éves beszámolóit már nem kell külön bogarászni, ha valaki kíváncsi az eredményekre, hanem egy kattintásorral elérhetők lesznek. Ennek ugyanakkor lesz egy, a kíváncsiskodók számára fájó területe, mégpedig az, hogy a Media Markt webáruházának eddig önállóan is fellelhető eredménye valószínűleg eltűnik nyilvánosság elől.

Nagyon nagy az előny

A műszaki cikk piac felfordulása folytatódik: a Media Markt még nagyobb előnnyel marad piacvezető, az E-Digital és az eMAG csak pisloghat, és ott van még az Euronics, aki jelenleg második a sorban. Hiszen a piac legnagyobbjai éppen egybekelnek, így hát lesz is felfordulás, nem is kicsi: a Media Markt nyitott nyolc új tescós áruházat, a Tesco átengedte műszaki cikkeket neki. Az eMAG pedig irányítási jogot szerez az Extreme Digitalban.

A Media Markt feltehetően tovább növelheti forgalmát, szerény becslés szerint is - kiindulva abból, hogy áruházainak száma harmadával megugrott, 24-ről 32-re - legalább 35-40 milliárd forinttal. A Tesconál ez az üzletág lenullázódik, de ugye ők nem csak a műszaki cikkekkel foglalkoznak.

És előreláthatóan hiába szerez irányítást az Extreme Digitalban az eMAG, együtt sem hoznak majd annyit, mint a jelenleg - számolgatásunk szerint - második Euronics. Ráadásul az Euronicsnak is van webáruháza, de természetesen ő is titkolja a miből mennyit. De összesenje van a hagyományos és a webáruházi forgalmáról, és feltehetően tovább fog növekedni ő is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.