2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Durva árak a Szigeten: ennyibe kerülhet idén a sör, bor, és a rövidek


Várhatóan 1040 forint lesz majd egy nagyfröccs a 2019-es Sziget fesztiválon, ez bő 7 százalékos emelkedés tavalyhoz képest. Termékek terén viszont nem lesz változás, az idei évben is a Dubicz Borászat fehérjét, rozéját és vörösét töltötte a Borháló a hivatalos Sziget-palackokba - azaz főként a csapra köthető 10 literes bag-in-box kiszerelésbe. A várható emelkedéssel kalkulálva a Pénzcentrum kiszámolta azt is, hogyan alakulhat idén a sör, és a röviditalok ára az idei Sziget fesztiválon.

Az idei évben is a Borháló lesz a nagy nyári fesztiválok - a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál - kizárólagos borbeszállítója - tudtuk meg a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. A termékeket illetően sincs nagy meglepetés: idén is a Mátrai borvidéket képviselő Dubicz Borászat kerül majd a csapokra.

A sauvignon blanc alapú Sziget White-nak, valamint a kékfrankos és pinot noir házasításából készült Sziget Rosénak tisztán és fröccsként is mindig frissnek, élvezetesnek kell lennie. Ennek érdekében a két alapbort hűtve, oxigéntől elzárva, acéltartályokban tárolják a pincészetben, és a fogyást figyelve rugalmasan, frissen letöltve, 10 literes bag-in-box kiszerelésben szállítják a helyszínekre a rendezvények ideje alatt.

Instagram on

A gyors kiszolgálást csapológépek biztosítják. A Sziget White és a Sziget Rosé palackban is vásárolható lesz, hozzájuk harmadikként csatlakozik a kékfrankosból és cabernet franc-ból házasított Sziget Red. A különleges élményre vágyók, illetve a magyar borkészítéssel először találkozó külföldi vendégek a Dubicz reprezentatív prémium szortimentjéből is válogathatnak a fesztiválokon.

És akkor az árakról. Ugyan a hivatalos árakat a Sziget egyelőre nem tette közzé, a Pénzcentrum annyit azért megtudott a Borhálótól, hogy egy nagyfröccs várhatóan 1040 forint lesz majd a 2019-es Sziget fesztiválon (a fesztiválok árképzése eltérő, így a Volt, a Balaton Sound, B.my.Lake és a Strand Fesztivál árairól egyelőre nincs információnk). Tavaly a sima Sziget borokat 450 forintért mérték, míg egy deci Fonyódi szénsavas ásványvízért 70 forintot kértek, így a nagyfröccs legutóbb 970 forintból jött ki.

Ez azt jelenti, hogy a tavalyi árakhoz képest idén bő 7 százalékos emelésre készülhetnek, legalábbis a bor tekintetében a fesztiválozók.

Amennyiben ugyanezzel az emeléssel kalkulálunk a sör, a rövid italok esetében is, akkor a következőkre számíthatunk: a csapolt sör tavaly 700 forint volt, idén 750 forint lehet, a doboz ára pedig 855 forintra kúszhat fel a tavalyi 800 forintról. A 2018-as Szigeten a 4 cl-es rövid italok egységesen 1250 forintot kóstáltak, így a 7 százalékos emelkedéssel ezúttal 1340 forint lehet az egységár. A kalkulált árakat kerekítettük.

A borháló sajtóeseményén betekintést kaptunk a fogyasztási trendekbe is. Mint elmondták, a hidegen csapolt rozéból 2018-ban 14 százalékkal kellett többet a helyszínekre szállítani, mint két évvel korábban; az így kimért közel 15 ezer liter rozé a nagy kiszerelésben beszállított fehér alapbor értékesítését 11 százalékkal haladta meg. A kimért, csapolt fehérek eközben közel 30 százalékkal erősödtek, a prémium fehérborok értékesítése pedig csaknem megtriplázódott három év alatt.

Az öt Sziget-fesztiválon a Borháló 2018-ban közel 40 ezer liter bort értékesített kimérésre alkalmas nagy kiszerelésben vagy palackban, ennek a felét tették ki a rozék, míg a másik felét 48 százalékban fehér- és mindössze 2 százalékban vörösborok alkották

- árulta el Kathona Krisztián, a Borháló borbeszerzésért is felelős alapító tulajdonosa.

 

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Elárulta Zacher Gábor: ők fogyasztják a legtöbb kokaint Magyarországon
A kokain a tőkeerős fogyasztók és az elit drogja, éppen úgy jelen van a menedzserek világában, ahogyan a biofű a szegényebb társadalmi rétegek körében. Van egy olyan réteg, amelyik 100 ezret is simán felszív egy buliban.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.15-08.21
Országos

Lidl

08.15-08.21
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Tesco

08.15-08.18
Országos

Spar

08.15-08.21
Országos

Interspar

08.15-08.21
Országos

Kika

08.14-08.18
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos