27 °C Budapest
Picture of the Aldi Sud sign on one of their stores of Budapest, Hungary. Aldi, or Albrecht Diskont, is a brand of two discount supermarket chains with over 10,000 stores in 20 countries

Akciócunamit szabadított a vásárlókra az ALDI: nagyot nézhetnek a magyarok a kasszáknál

2024. március 18. 21:01

A 2023-asnál jelentősen alacsonyabbak az idei húsvéti szezonban az ünnepi asztal legkeresettebb, legkedveltebb termékeinek árai. Az árcsökkenés elsősorban a magyar beszerzésű árucikkeket érinti, a húsvéti szezontermékek mellett a trappista sajt ára is egy év alatt közel a felére csökkent – olvasható az ALDI közleményében.

A diszkonthálózat üzleteiben jelentősen kedvezőbb áron vásárolhatnak be idén a fogyasztók a húsvéti időszakban, mint egy évvel korábban. A jelenlegi alacsonyabb akciós árak számos termékkategóriában érvényesülnek, így a húsvéti ünnep során a tavalyi akciós árakhoz képest akár harmadával kevesebbe kerülnek a legkeresettebb termékek.

A húsvét egyik kihagyhatatlan élelmiszere a tojás, melynek árai a hazai beszállítóknak is köszönhetően mérséklődött. Az összes tojásterméket figyelembe véve az átlagos árcsökkenés 26 százalékos, de egyes termékek ára 31 százalékkal mérséklődött. A legolcsóbb tojás darabára mindössze 40 forint.

A másik legkeresettebb húsvéti termék a torma, amely a 2023-assal megegyező kiszerelésben 24 százalékkal kerül kevesebbe.

Elengedhetetlenek a húsvéti asztalról a különböző kalácsok - ezeknél a termékeknél átlagosan 12 százalékkal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25 százalékos mértékű.

A helyben sült pékáruk, illetve a friss és csomagolt kenyerek esetében 22 termék ára csökkent, átlagosan 11 százalékkal, de van olyan kenyér is, ami 40 százalékkal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában. Ezeknek a kenyereknek mintegy háromnegyede magyar pékségekből származik.

A húsvéti sonkák esetében az árcsökkentéssel érintett termékek jellemzően 3–10 százalékkal olcsóbbak, a legnagyobb, 14 százalékos ármérséklés pedig a kötözött lapockát érinti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elmúlt év során jelentősen nőtt a csokoládé világpiaci ára, ennek ellenére áruházláncnak sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát, egyes édességeket pedig 30 százalékkal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor.

A 2023-as év elejéhez képest közel felére csökkent a legkeresettebb sajt, a trappista ára: egy kilogramm Kokárdás saját márkás trappista sajt 2023 januárjában még 3890 forint volt, most ugyanaz a termék 1990 forintért érhető el.

Kuponakció a még kedvezőbb árakért

A húsvéti ünnep előtt indított akciók mértéke is kiemelkedő. A torma ára 58 százalékkal, 179 forintra, a kovászos cipó ára 48 százalékkal, 259 forintra, a füstölt, kötözött lapocka ára 43 százalékkal, 1699 forintra, a füstölt csülök ára 34 százalékkal, 1619 forintra, a főtt, füstölt tarja ára 27 százalékkal, 2169 forintra, a húsvéti sós kalács ára 40 százalékkal, 299 forintra, a húsvéti koszorúkalács ára 33 százalékkal, 399 forintra, a Tolle trappista sajt ára 33 százalékkal 1890 forintra csökken.

A vásárlók az ALDI húsvéti kuponakciójával további kedvezményt érhetnek el, hiszen 10 000 forint feletti vásárlásuk után a pénztáraknál beválthatnak egy 1200 forintos kedvezményt nyújtó kupont.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem