Mennyiségi korlátozások a Spar-ban: az árstop vége után sem lehet bármennyi tejet, olajat, húst venni

Szánthó Péter2023. augusztus 3. 11:07

A Spar üzleteiben jelenleg is érvényben vannak a hatósági árak kezdetekor bevezetett mennyiségi korlátozások - tudta meg a boltlánctól a Pénzcentrum. A szabályok szerint olajból például maximum 5 litert lehet vásárolni, tejből pedig maximum 2 litert. Mint elárulták, az árstop kivezetése után az érintett termékek esetében nem látható számottevően megnövekedett kereslet. Ellenben jelentős átrendeződést érzékelnek a vásárlási preferenciák vonatkozásában: a csirkemell helyett elkezdték a sertéscombot előnyben részesíteni a vásárlók.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, az árstop kivezetése után mennyiségi korlátozást vezetett be bizonyos termékekre az Auchan. Cikkünk megjelenése után a boltlánc reakciójában megjegyezte, hogy a versenytársaknál is érvényben vannak hasonló intézkedések. Körkérdést küldtünk ki a többi hazai áruházláncnak is, hogy kiderüljön, mi is a helyzet az üzleteikben.

A Spar válaszában kifejtette, hogy

a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel már létezett mennyiségi korlátozás a koronavírus világjárvány első hullámai alatt is, és ez a hatósági árazás elindításakor ismét életbe lépett és azóta is érvényben van. Ezzel szeretnénk biztosítani minden vásárlónk számára, hogy továbbra is a megfelelő mennyiségben juthassanak hozzá a szükséges élelmiszerekhez. 

Magyarul az üzletekben jelenleg is érvényben van mennyiségi korlátozás több termék esetében is. Mint a tájékoztatásukból kiderült, az érvényes szabályok szerint

  • krisztálycukorból 2 kg,
  • BL-55 búzafinomlisztből 5kg,
  • 2,8%-os UHT tejből 2 liter,
  • napraforgó étolajból 1 literes kiszerelésből 2 db, 2 literes kiszerelésből 2 db, 5 literesből pedig 1 db a maximum vásárolható mennyiség, és egyszerre legfeljebb 5 liter olajat lehet venni kiszereléstől függetlenül,
  • csirkemellből 2 kg vagy 2 tálca,
  • csirkefarhátból 1 kg vagy 1 tálca,
  • sertéscombból 3 kg vagy 3 tálca a maximum egyszerre vásárolható mennyiség,
  • tojásból pedig maximum 36 darabot lehet egyszerre menni bármilyen kiszerelés-kombinációban.

Kérdésünkre elmondták, az árstop kivezetése után az érintett termékek esetében nem látható számottevően megnövekedett kereslet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ellenben jelentős átrendeződést érzékelünk a vásárlási preferenciák vonatkozásában: a csirkemell helyett elkezdték a sertéscombot előnyben részesíteni a vásárlók

- tették hozzá. Emellett kifejtették, hogy a hatósági árazásban érintett termékek esetében nem érzékeltek számottevően megnövekedett keresletet július végén sem az intézkedés kivezetése előtt.

Amint a többi hazai áruhászlánc válaszai is befutnak az aktuális szabályokról, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Címkék:
vásárlás, hús, tej, spar, liszt, bevásárlás, cukor, korlátozás, étolaj, élelmiszerárak, élelmiszerek, árstop, élelmiszer-árstop,