Temérdek kertes házban élő magyar szánja el erre magát: ezért éri meg nekik brutálisan

Pénzcentrum2023. április 25. 19:33

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett, majd a koronavírus-járványt követően kifejezetten megugrott az online vásárlások aránya a barkácstermékek piacán is, és a növekedés azóta is töretlen. A trendet erősíti, hogy a kiskereskedelem más szegmenseihez hasonlóan itt is átalakultak a nyomtatott újságok, a teret az online magazinok és akciók veszik át.

Az elmúlt években folyamatosan bővült az e-kereskedelem, és ezt a tendenciát a barkácspiac is követi: a Praktiker adatai alapján a 2018-as 1-2 százalékról mára 10 százalék fölé emelkedett az online vásárlások aránya a teljes forgalmon belül - tájékoztatták a Pénzcentrumot. Ez egyébként megfelel a teljes kiskereskedelemben tapasztalhatónak, ahol hasonló mértékű az online vásárlások súlya.

Az adatok alapján nemcsak az internetes forgalom aránya, hanem a vásárlások darabszáma és értéke is folyamatosan növekedett az utóbbi években, és rendre megelőzte az offline növekedés mértékét. A trendet tovább erősíti, hogy az áruházlánc tavaly megszüntette több nyomtatott kiadványát, idén pedig minden ilyen formátumot kiváltott az új, online platform, mely tovább tereli a vásárlókat a webshop irányába.

A barkácsáruház adatai alapján idén a csempe, bútor és kert kategóriák a legnépszerűbbek az online vásárlók körében. Ezek közül a kert szegmens az, amelyik iránt az előző évhez viszonyítva is kiemelten nagy a kereslet, különösen az alábbi termékkörökben: kertépítés, kerítések, térkő, kerti-bútor, grill, virágföld-mulcs. Az elemzésből az is kiderül, hogy melyek azok a termékek, amelyeket szívesebben „fogunk meg”, tehát inkább a boltban veszünk: ilyenek a növények, lámpák és más fényforrások.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
vásárlás, barkácsáruház, praktiker, online, bútor, online kereskedelem, online vásárlás, online fizetés, barkácsmulti, barkácsolás, online rendelés, barkács, barkácsbolt,