Hivatalos: ennyiért árulja 2022-ben a karácsonyfát az IKEA, december 1-jén indulhat a roham

Pénzcentrum2022. november 24. 14:50

A Pénzcentrum utazó riportere szúrta ki, hogy idén december elsején indul az IKEA fenyőfa akciója, melynek keretén belül minden fát, függetlenül a méretétől egységesen 8990 forintért fogják árulni. Ez már csak azért is jó hír, mivel korábbi értesüléseink alapján akár a harmadával is többe kerülhet idén a fenyőfa, mint a bútoróriásnál.  

Jövő csütörtökön, december 1-jén indul a svéd bútoráruházlánc, az IKEA karácsonyi fenyőfaakciója, melyben 8990 forintért vásárolhatjuk meg az ünnep egyik legfontosabb kellékét, idén is nordmann (ABIES NORDMANNIANA, ahogy az az idei plakáton is ,látható alább) fenyő formájában. Az ár mérettől függetlenül lesz ennyi, így az egy méter magasságú fenyőfáktól kezdve az akár 3 méteres fákig az ár megegyezik. 

Sőt, aki IKEA klubtag, annak egy 4500 forint értékű vásárlási utalványt is adnak a karácsonyfa mellé, így pedig ők kvázi féláron vehetik meg a fenyőt - csatlakozni pedig egyszerűen és ingyen lehet. Az Örs vezér téri áruháznál már zajlanak az előkészületek, itt már ki is van plakátolva az akció. Érdekesség, hogy a molinókon el van írva a dátum, vélhetően az ajándékkártya felhasználhatóságnál 2023-t akartak írni kezdődátumnak. Íme:

Egy másik kollégánk ma ebédidőben kiugrott az IKEA budaörsi áruházához is, ottt azonban egyelőre se híre, se hamva a karácsonyfavásárnak. A budaörsi ügyfélszolgálaton is érdeklődött kollégánk, ahol egyelőre csak annyit közöltek, valamikor december elején kezdik majd árusítani a fenyőfákat.

Természetesen kerestük az IKEA Magyarország sajtóosztályát is, akik annyit közöltek, valóban zajlanak az előkészületek, de hivatalos tájékoztatás hétfőn várható az áruházlánc részéről.

Karácsonyfa, Te drága!

Ahogy arról múlt héten a Pénzcentrum beszámolt, akár a harmadával is többe kerülhet a fenyőfa, ami pedig a karácsony egyik legfontosabb kelléke. Az egyik kertészet vezetője nem számít keresletcsökkenésre, de abban szinte biztos, hogy drágulás jön. A szakmaközi szervezet pedig azt mondta lapunknak: országrészenként változik, ki honnan szerzi a fát. Ami nagyjából biztos: alig két hét múlva már találkozhatunk majd a köztereken a fenyőfaárusokkal, ami minden évben a közeledő ünnepek biztos jele.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Országrészenként és kereskedőnként változik, hogy ki mennyiért akarja eladni a fenyőfáját, így én nem vállalkoznék becslésre. Drágulás feltehetően lesz, ám mostanában úgyis hozzászokhattunk, hogy az inflációs környezetben minden drágul, szerintem a fenyőfa sem lesz kivétel. Az is teljesen vegyes, hogy az emberek inkább kertészetből, vagy utcai árustól, őstermelőktől szerzik-e be a fát, mindenkinek van egy jobban megszokott módszere, vagy kedvenc helye, árusa akinél vásárol, így ezek inkább egyéni preferenciák alapján figyelhetők meg

- mondta Treer András, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének tanácsadója

Címkék:
karacsony, IKEA, drágulás, karácsonyi vásár, fenyőfa, karácsonyfa, december, nordmann, luc, vásárlók, lucfenyő, ikea magyarország,