Ilyen nincs: a Lidl gyerekkonyha is jóval olcsóbb Németországban, mint Magyarországon

Biró Attila2022. november 17. 16:02

Németországban nem hogy akciósan, de eredeti áron is olcsóbb a fa játékkonyha, mint Magyarországon. Az akciós ár ráadásul még a rekordgyenge forinttal számolva is 50 százalékkal olcsóbb tőlünk nyugatabbra. Arról nem is beszélve, hogy egy német átlagos nettó fizetésből gyakorlatilag 4-szer annyi kiskonyhát lehetne megvenni, mint egy magyarból.

Ahogy arról már a mai napon korábban beszámoltunk, november 17-én hivatalosan is elindult a fa játékkonyhák árusítása a Lidl országos hálózatában. A kereslet ráadásul már a délelőtti órákban is akkora volt, hogy a diszkontlánc arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy a hatalmas érdeklődésre tekintettel sok áruházban kifogyóban van, vagy már el is fogyott a gyerekkonyha.

Azt is közölték azonban, hogy nem kell senkinek sem attól tartania, hogy lemarad a karácsony slágertermékéről, hiszen a diszkontlánc lapunknak megerősítette, hogy jókora raktárkészlet áll rendelkezésre, folyamatos az üzletek ellátása, így a következő napokban is érkeznek majd termékek a Lidl 195 áruházába.

Arról is írtunk, hogy a tavalyi évhez képest idén a boltlánc 50 (!) százalékkal drágábban adja a kiskonyhát. A termék tavaly ugyanis 19 999 forintba került, idén viszont már 29 999 forintot kóstál. Az évtizedek óta nem tapasztalt árdrágulás tehát a nagy kedvenc kiskonyhát sem kímélte. Érdekes viszont, hogy nem mindenhol kerül ám ennyibe a fa játékkonyha.

Igaz, az olcsóbb árért egészen Németországig kell utazni, ahol jelenleg a német Lidl online boltja szerint a játékkonyha, igaz leárazva, de 49,99 euróba kerül. Ez mai árfolyamon 20 597 forintnak megfelelő összeg. Azaz jelenleg a német vásárlók gyakorlatilag annyiért vehetik meg a terméket, mint tavaly a magyar vásárlók. A különbség 50 százalékos így a két termék között, a német vásárlók javára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Igaz, eredeti áron egyébként Németországban is drágább a játékkonyha, egészen pontosan 59,99 euró, ami 24 716 forintnak megfelelő összeg, tehát a kiskonyha még eredeti áron, a rekordgyenge forinttal számolva több mint 5 ezer forinttal olcsóbb Németországban, mint jelenleg Magyarországon.

Az árakhoz azt még érdemes hozzátenni, hogyha a németországi Lidl-ben kapható játékkonyhát is eredeti áron számoljuk, tehát a 60 euróval, akkor egy átlagos németországi havi nettó keresetből (2021 Q4) 44 játékkonyhát lehetne megvásárolni. Ehhez képest a magyar nettó átlagkeresetből (2022 augusztus) csupán 11 darabot.

Címkék:
lidl, diszkont, játék, konyha, gyerekjáték, diszkontlánc, diszkont áruház, lidl áruházak,