14 °C Budapest
Close up view of IKEA blue sign for family car parking on white clouds background. Europe. Sweden. Uppsala.

Itt az IKEA nyitási terve: ilyen sorrendben indulnak újra az áruházak

2021. április 7. 17:02

A jelenlegi kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az IKEA újra megnyitja magyarországi áruházait. A megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén már péntektől (április 9.), Soroksáron pedig szombattól (április 10.) várják a vásárlókat. A lehető legfelelősségteljesebb újranyitás érdekében az IKEA 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra, illetve egy új látogatószámláló rendszert. Ennek köszönhetően a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon. Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba. A nyitás mellett üzemelni fog a „Kattints és Vedd Át”, illetve a „Házhoz szállítás” szolgáltatás, valamint újra elérhető lesz az „Összeszerelési” szolgáltatás is.

Az IKEA számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága az első, ezért az áruházakban átlagosan 15 négyzetmétert biztosítanak egy vevőre. Eszerint az Örs vezér terén 1100-an, Budaörsön 1000-en, Soroksáron pedig 1300-an lehetnek egyidőben. A biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak. Ezen felül a látogatók előre ellenőrizhetik az áruházak befogadói kapacitását az IKEA weboldalán a legoptimálisabb időkihasználás, illetve a biztonságos vásárlás érdekében. Az előkészítési munkálatok miatt Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől, míg Soroksáron szombattól várják a vásárlókat, a megszokott nyitvatartással (hétfőtől szombatig 9:00–21:00, vasárnap 9:00–19:00). A soroksári áruház későbbi nyitására, illetve az online vásárlások részleges limitálására azért van szükség, mert az online rendelések teljesítése ebben az áruházban történik. A kormányzati intézkedések értelmében – a nyitás ellenére – továbbra is zárva tartanak az IKEA Éttermei, Kávézói, illetve a Játszóházai is. A Svéd Finomságok Boltja nyitva lesz, a Bisztrókból pedig elvitelre lehet vásárolni.

A felelős és biztonságos vásárlási környezet biztosítása érdekében az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy:

  • csak vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges –, egyedül jöjjenek;
  • tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és azok előtt is;
  • ügyeljenek a higiéniai szabályokra: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas maszkot;
  • ha tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.

Az IKEA folyamatosan figyelemmel kíséri a hatósági ajánlásokat és rendelkezéseket annak érdekében, hogy megfelelően tudjon reagálni a változásokra. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?