23 °C Budapest
2020-ban is fontos az adventi időszak az adományozás szempontjából

2020-ban is fontos az adventi időszak az adományozás szempontjából

2020. december 10. 12:30

Az adventi időszakban előtérbe kerülnek a jótékonysági akciók, a rászorulók támogatása. Egy 2018-as felmérés szerint két évvel ezelőtt minden második ember adakozott valamilyen formában, sokan épp a karácsonyi ünnepek előtt. Idén is rengeteg lehetősége van azoknak, akik valamilyen módon segíteni szeretnének másoknak. Ugyanakkor a koronavírus-helyzet miatt az idei év más, mint a többi. Kíváncsiak voltunk, csökkent-e idén az adakozási kedv, változott-e az emberek hozzáállása, mit tapasztal az egyik kiskereskedelmi lánc, amely tavalyhoz hasonlóan 2020-ban is nagyszabású jótékonysági akciót indított.

Ahogy közelednek az ünnepek, egyre inkább előtérbe kerülnek a jótékonysági akciók. Egy 2018-ban, kétezer fő részvételével készült felmérés szerint minden ötödik ember rendszeresen, ugyanannak a szervezetnek adott támogatást, míg a válaszadók fele alkalomszerűen, spontán adományozott egy-egy alapítványnak. Sokan voltak, akik főként karácsonykor szerettek volna segíteni a náluk nehezebb helyzetben lévő embereken, a felmérésből kiderült, ez az időszak az adományozás főszezonja.

Az idei év ugyanakkor a koronavírus-helyzet miatt speciális: sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe, sokan elveszítették a munkájukat, azonban az Auchan tapasztalata szerint az emberek idén is nagylelkűek, és örömmel adakoznak.

Az emberek ebben a nehéz helyzetben is szolidárisak és empatikusak

- írták megkeresésünkre, hozzátéve, ezt tapasztalták akár az Országos Mentőszolgálat javára felajánlott Bizalompontjaik mennyiségét, akár a tanszergyűjtő akcióban összegyűlt adományokat tekintve.

"Tavaly Julio, a plüss hód és vásárlóink segítségével 21 millió forintot gyűjtöttünk össze, amiből egy diagnosztizálást és műtéti ellátást megkönnyítő röntgenkép-erősítő berendezést vásárolt a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika. Idén ismét lehetőség van arra, hogy egy plüss hód, Júlia megvásárlásával segítsék a vásárlók a gyermekklinikát" - írták a Pénzcentrum megkeresésére. Elárulták azt is, a plüssfigura esetén az áruházi értékesítés dominál a webshoppal szemben.

Használt ruhanemű helyett tartós élelmiszerrel segíthetünk a legtöbbet

A járvány miatt a korábbi évekkel ellentétben idén használt ruhaneműkkel nem nagyon lehet segíteni a rászorulókat, az Auchan áruházaiban felállított MikulásGyár sem fogadhat használt termékeket. Aki azonban szebbé szeretné tenni egy család karácsonyát, annak érdemes a bevásárlás során több tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárolnia, amit aztán leadhatnak a gyűjtőpontokon, és amelyeket a Magyar Vöröskereszt juttat majd el a hátrányos helyzetű családoknak.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését az Auchan Magyarország támogatta.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?