7 °C Budapest

2020-ban is fontos az adventi időszak az adományozás szempontjából

2020. december 10. 12:30

Az adventi időszakban előtérbe kerülnek a jótékonysági akciók, a rászorulók támogatása. Egy 2018-as felmérés szerint két évvel ezelőtt minden második ember adakozott valamilyen formában, sokan épp a karácsonyi ünnepek előtt. Idén is rengeteg lehetősége van azoknak, akik valamilyen módon segíteni szeretnének másoknak. Ugyanakkor a koronavírus-helyzet miatt az idei év más, mint a többi. Kíváncsiak voltunk, csökkent-e idén az adakozási kedv, változott-e az emberek hozzáállása, mit tapasztal az egyik kiskereskedelmi lánc, amely tavalyhoz hasonlóan 2020-ban is nagyszabású jótékonysági akciót indított.

Ahogy közelednek az ünnepek, egyre inkább előtérbe kerülnek a jótékonysági akciók. Egy 2018-ban, kétezer fő részvételével készült felmérés szerint minden ötödik ember rendszeresen, ugyanannak a szervezetnek adott támogatást, míg a válaszadók fele alkalomszerűen, spontán adományozott egy-egy alapítványnak. Sokan voltak, akik főként karácsonykor szerettek volna segíteni a náluk nehezebb helyzetben lévő embereken, a felmérésből kiderült, ez az időszak az adományozás főszezonja.

Az idei év ugyanakkor a koronavírus-helyzet miatt speciális: sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe, sokan elveszítették a munkájukat, azonban az Auchan tapasztalata szerint az emberek idén is nagylelkűek, és örömmel adakoznak.

Az emberek ebben a nehéz helyzetben is szolidárisak és empatikusak

- írták megkeresésünkre, hozzátéve, ezt tapasztalták akár az Országos Mentőszolgálat javára felajánlott Bizalompontjaik mennyiségét, akár a tanszergyűjtő akcióban összegyűlt adományokat tekintve.

"Tavaly Julio, a plüss hód és vásárlóink segítségével 21 millió forintot gyűjtöttünk össze, amiből egy diagnosztizálást és műtéti ellátást megkönnyítő röntgenkép-erősítő berendezést vásárolt a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika. Idén ismét lehetőség van arra, hogy egy plüss hód, Júlia megvásárlásával segítsék a vásárlók a gyermekklinikát" - írták a Pénzcentrum megkeresésére. Elárulták azt is, a plüssfigura esetén az áruházi értékesítés dominál a webshoppal szemben.

Használt ruhanemű helyett tartós élelmiszerrel segíthetünk a legtöbbet

A járvány miatt a korábbi évekkel ellentétben idén használt ruhaneműkkel nem nagyon lehet segíteni a rászorulókat, az Auchan áruházaiban felállított MikulásGyár sem fogadhat használt termékeket. Aki azonban szebbé szeretné tenni egy család karácsonyát, annak érdemes a bevásárlás során több tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárolnia, amit aztán leadhatnak a gyűjtőpontokon, és amelyeket a Magyar Vöröskereszt juttat majd el a hátrányos helyzetű családoknak.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését az Auchan Magyarország támogatta.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm