20 °C Budapest
Pénzért vehetnek imádságot keresztények, zsidók: van rá a kereslet

Pénzért vehetnek imádságot keresztények, zsidók: van rá a kereslet

2018. december 27. 10:00

Egyre több vállalkozás kínál online megrendelhető imádságot a keresztény, illetve zsidó vallások legszentebb helyeire - szúrta ki az Index a Guardian összeállításában.

A brit lap összeállítása alapján ma már nem kell személyesen elzarándokolni néhány ima kedvéért Jeruzsálembe vagy Betlehembe, ugyanis egyre több vállalkozás foglalkozik online megrendelhető imádságokkal keresztény és zsidó vallások szent helyein. 

Az egyik vállalkozás például több árkategóriában kínál imavásárlási lehetőséget az egyik legfontosabb jeruzsálemi keresztény zarándokhelyen, a Golgota feltételezett helyszínén épült Szent Sír-templomban. A templom egyik szerzetese alig 4000 forintnak foglalja nevünket imába, de 11 000 forintnyi adományért már gyertyát is gyújtanak, képet helyeznek el rólunk, és videós anyag is készül a szertartásról. 

Egy másik cégnél téma szerint lehet kiválasztani az imádságokat, de saját szöveget is fel lehet tölteni, és persze azt is ki lehet választani, hogy katolikus, ortodox vagy protestáns pap mondja-e el az imát. Az alapszolgáltatás ingyenes, itt a videós dokumentálásért vagy pedig a postai úton küldött díszoklevélért kell fizetni.

Zsidó távimádkozást is lehet rendelni. A Templomhegy lábánál található Siratófal repedéseibe 8000 forintnak megfelelő összegért csúsztatnak be egy imát tartalmazó papírszeletkét, de ha sokalljuk a szolgáltatásra adott 30 napos határidőt, akkor a cég csaknem háromszoros áron 24 órás határidővel vállalja, hogy az emailen elküldött imát valaki eljuttatja a Siratófalra.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy zsidó vallásos alapítványnál már 500 forintért lehet imádságot rendelni, de egymillió forintnyi összegért egy 10 fős kar 40 napon keresztül fog imádkozni és zsoltárokat énekelni a kedvünkért.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20