20 °C Budapest
70 éves korunkig dolgozhatunk: ez lesz az új nyugdíjkorhatár

70 éves korunkig dolgozhatunk: ez lesz az új nyugdíjkorhatár

2017. november 19. 17:30

Rengeteg kisebb-nagyobb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon, így most összefoglaltunk a legnépszerűbb, legérdekesebb anyagokat, hogy akkor is eljusson hozzád, ha hét közben lemaradtál róla.

  • Egyik legolvasottabb cikkünkben arról adtunk hírt, hogy Lengyelországban már készpénzfelvételi limitet tesztel egy ATM-eket működtető cég, amely Magyarországon is 420 géppel pénzkiadóval rendelkezik. Nem kell azonban nagyon megijedni, ezek még csak tesztek, ide kattintva tudhatsz meg többet a témáról.
  • "Jobb, ha mindenki felkészül, hetven éves kor az új nyugdíjkorhatár" - véli egy amerikai pénzügyi guru, de vannak azért, akik ezzel nem értenek egyet. Mindenesetre nemcsak hazánkban, hanem a fejlett világ többi részén is megy az agyalás a nyugdíjrendszer átalakításáról, amiről most te is olvashatsz egy kitekintést.
PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
  • November 14-én volt a cukorbetegség világnapja. Alig több mint tíz év alatt duplájára nőtt a magyar cukorbetegek száma a 19 évnél idősebbek körében. Most több mint egymillió ember érintett, viszont közülük legalább fél millióan nem is tudják, hogy baj van, pedig a korai felismerés kulcsfontosságú. Ebben is segítünk, ha ide kattintasz.
  • Közeleg a tél, a családi házban lakók pedig sokszor nem tudják, hogy a házuk előtt havasan, jegesen hagyott járda miatt óriási bírságot kaphatnak a nyakukba.
  • Magyarországon épp zajlik a jegybank bankjegycsere-programja, ám arról kevesebbet hallani, hogy külföldön is cserélik rendszeresen a bankjegyeket. Nézzük, mit tehetsz, ha akad még otthon régi külföldi bankód.
  • A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke bedobta, hogy bevezethetnék Magyarországon is az elsétálási jogot, amelynek segítségével azok a lakáshitelesek is szabadulhatnának tartozásuktól, akik esetében a fedezetbe bevont ingatlan értéke, már nem fedezi a kölcsön összegét. Nézzük, mint mond erről egy ingatlanos ügyvéd, és hány adós érintett.
  • Végezetül pedig ezt a cikkünket ajánljuk a figyelmedbe, amelyből kiderül, hogy egy átlagos magyar brutálisan sok időt tölt tévézéssel, társas kapcsolatokra meg marad mondjuk másfél órája. Tuti, jó ez így?
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?