Itt a legújabb lehúzás: csalók fosztogatják a Media Markt vásárlóit

Itt a legújabb lehúzás: csalók fosztogatják a Media Markt vásárlóit

2017. október 12. 16:55

Csalók élnek vissza a Media Markt nevével, telefonon és aluljárókban, nem létező nyereményjátékokkal próbálják átverni az áldozataikat. Ne dőlj be a trükknek!

Új háztartási gépet vennél, esetleg korszerűsítenéd az egész lakást, viszont nincs elég spórolt pénzed? A Pénzcentrum kalkulátorávval könnyedén megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő pénzügyi partnert a finanszírozáshoz. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást. Kalkulátorunkban mi ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7éves futamidőt adtunk meg, a többi beállításnál az alapértelmezett funkciókat választottuk.A THM-ek szerinti összesítés alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, náluk most 83 415 forintos törlesztőrészletet jelent a 10,85 százalékos THM. Nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, a hitelintézet konstrukciója 11,73 százalékos THM mellett, havi 85 988 forintos törlesztőt ígér. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, illetve a Budapest Bank ajánlatát is, bár mind törlesztőrészletben, mind THM-szintben elmaradnak az előbbiektől. Előbbi terméke, 15,31 THM mellett, havi 93 672 forintos törlesztőt ígér; míg utóbbi gyorskölcsöne esetében 107 511 forintos törlesztőre számíthatunk a 20,50 százalékos THM miatt. További ajánlatokért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorait.

Ma délután a közösségi oldalán hívta fel a vásárlók figyelmét a Media Markt, hogy a nevével visszaélve csalók próbálnak bankkártya adatokat és pénzt kicsalni az áldozatokból telefonon, vagy az aluljárókban. Mindezt csábító, de valójában nem létező nyereményjátékokkal.

Ahogy az üzletlánc fenti posztjából is kiderült, az áruházaikban és a honlapjukon teszi közzé a promóciós ajánlatokat, még véletlenül sem telefonon, vagy aluljárókban zaklatja az esetleges vásárlókat.

Nem ez az első átverés idén

Már több alkalommal is előfordult idén, hogy nagy cégek nevével éltek vissza csalók, és próbálták megkárosítani áldozataikat. Legutóbb az OTP Bank hívta fel az ügyfelei figyelmét, hogy SMS-ben és e-mailben a bank nevében adathalászok küldtek üzenetet. A pénzintézet a szükséges jogi lépéseket is megtette.

A nyáron a Tesco nevével is visszaéltek: egy, a Facebookon terjedő nagyon rövid kérdőív kitöltése után 85 ezer forintos ajándékutalványt ígért a weboldal. Miután kitöltötte valaki, a "rendszer ellenőrizte a válaszokat", majd közölte a jó hírt: 85 ezer forint értékű ingyenes Tesco-kupont nyertél! Ezek után 15 ismerőssel meg kellett osztani ezt a hihetetlen ajánlatot, és természetesen megadni néhány személyes adatot, ami szükséges a nyeremény átvételéhez. Ami persze valójában nincs. Az átverés készítői még arra is figyeltek, hogy álhozzászólásokkal próbálják hitelesebbé tenni a játékot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Érdemes szem előtt tartani, hogyha bármilyen nyereményjátékot, vagy akciót indít egy-egy üzletlánc, akkor azt értelemszerűen elsőként a saját, hivatalos Facebook-oldalán teszi közzé. Ha ott nem találsz semmit a beharangozott nyereményjátékról, akkor teljesen biztos, hogy csalók próbálnak átverni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22