2 °C Budapest

Fúj, undorító! Ilyen gusztustalan húsüzemet még nem láttál + videó

2017. március 1. 13:01

Egy Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és a hozzá tartozó előállító helyen tartottak ellenőrzést a múlt héten. Az egységben számos szabálytalanságot, köztük súlyos higiéniai problémákat találtak az ellenőrök. Az akció során több mint 9,5 tonna élelmiszer megsemmisítését rendelték el.

A szakemberek a leromlott műszaki-, higiéniai állapotú húsboltban és a hozzátartozó előállító helyen számos hiányosságok tapasztaltak, többek között az egység egész területén nem volt folyó meleg víz, hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei. Az eszközfertőtlenítő berendezéseket nem üzemeltették. A mosogatásához, takarításhoz a vizet egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyerték.

A létesítmény minden helyisége túlzsúfolt volt. Az épületen kívül, a szabadban is végeztek résztevékenységeket, az ellenőrzés időpontjában például sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is kint helyezték el. A vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbászt érlelésére használt terembe folyt.

A hűtőterekben a csomagolt és csomagolatlan, félkész- és késztermékeket szabálytalanul egy légtérben tárolták. A pácolós hűtőkamrában az ajtókeret levált, a padozat sérült, nem résmentes, az ott tárolt élelmiszeren egérrágás nyomait, egérürüléket találtak az ellenőrök.

Az egység nem rendelkezett az állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolóval sem. Az előállítás során keletkezett selejtet, valamint a kereskedelmi egységekből származó visszárut elkülönítés és jelölés nélkül, egyéb felhasználásra szánt élelmiszerekkel együtt tárolták.

Adminisztratív problémák is bőven akadtak: a dolgozók egészségügyi alkalmassága 2015-ben lejárt, érvényes egészségügyi nyilatkozattal egyikük sem rendelkezett. Gyártmánylapot 12 termékről tudtak bemutatni, holott az árlista szerint a boltban 50 termékféleséget készítettek. A termelésről napi nyilvántartást nem vezettek, nyomon követési rendszert nem működtettek. Az előállítás nagyságrendje jelentősen túllépi a jogszabályban engedélyezett mértéket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szakemberek az egység fagyasztókamráját zárolták. Ennek tételes átvizsgálását követően, a két ellenőrzés alkalmával végül összesen 120 tétel, több mint 9,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el.

A súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek, valamint a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket.

Címlapkép: NÉBIH

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm