Tömegével adják át a felújított önkormányzati lakásokat: neked is jut belőle?

Tömegével adják át a felújított önkormányzati lakásokat: neked is jut belőle?

MTI
2016. szeptember 6. 19:00

Nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok pályázhatnak - közölte Botka László polgármester kedden.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szocialista politikus az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség. Ez azonban nem valósult meg - tette hozzá az MTI szerint.

A szegedi közgyűlés ezért úgy döntött, az önkormányzat valamennyi üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják és pályázat útján a szociálisan rászorulók rendelkezésére bocsátják - mondta a polgármester.

Idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatattak meg. Szerdán a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt további ötven lakás teljes rekonstrukciójáról és pályáztatásáról - tudatta a politikus, hozzátéve: tavaly 88 lakóingatlan rekonstrukciója történt meg.

A lakásrekonstrukciók fedezetét az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából származó bevétele biztosítja - mondta a polgármester.

Kitért arra, hogy mintegy száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás van, amelyet gazdaságosan nem lehet felújítani, ezeket értékesítik.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 24. 17:44