11 °C Budapest
Tömegével adják át a felújított önkormányzati lakásokat: neked is jut belőle?

Tömegével adják át a felújított önkormányzati lakásokat: neked is jut belőle?

MTI
2016. szeptember 6. 19:00

Nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok pályázhatnak - közölte Botka László polgármester kedden.

A szocialista politikus az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség. Ez azonban nem valósult meg - tette hozzá az MTI szerint.

A szegedi közgyűlés ezért úgy döntött, az önkormányzat valamennyi üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják és pályázat útján a szociálisan rászorulók rendelkezésére bocsátják - mondta a polgármester.

Idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatattak meg. Szerdán a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt további ötven lakás teljes rekonstrukciójáról és pályáztatásáról - tudatta a politikus, hozzátéve: tavaly 88 lakóingatlan rekonstrukciója történt meg.

A lakásrekonstrukciók fedezetét az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából származó bevétele biztosítja - mondta a polgármester.

Kitért arra, hogy mintegy száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás van, amelyet gazdaságosan nem lehet felújítani, ezeket értékesítik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09