Undorító: újabb horrorétterem Budapesten + képek

Undorító: újabb horrorétterem Budapesten + képek

2016. augusztus 17. 13:01

A XIV. kerületben található az a távol-keleti étterem, amelyben ellenőrzést tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), majd a szabálytalanságok miatt fel is függesztette annak működési enggedélyét. Megdöbbentő képek is jönnek.

Razziázott a NÉBIH, melynek eredményeképpen egy étterem működését, többek között a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették. Ha ez nem lenne elég, még 135 kilogramm alapanyag, félkész és készétel megsemmisítését is elrendelték.

A kormány honlapján hozzáférhető jogsértési lista tanúsága szerint

az étterem a XIV. kerületi Hungária körút 73-ban található.
  • Alapanyagok rendezetlen tárolása,
  • takarítatlanság,
  • előkészítő helyiségek nem rendeltetéss-szerű használata,
  • alapanyagok rendezetlen, kívül-belül koszos hűtőberendezésekben való tárolása, valamint a
  • kézmosás és kézfertőtlenítés körülményei

szerepelnek az étterem bűnlajstromán.

 

Hogy buktak le?

Éves terv szerint ütemezett laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de pergő vakolat, kosztól elfeketedett falak, piszkos ajtók, ablakok, eszközök és berendezési tárgyak fogadták a NÉBIH szakembereit. Az áldatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet pedig be kellett zárni.

További borzalmak

A személyzeti WC az alapanyagok tárolására használt folyosóról nyílt, az ajtajáról hiányzott a kilincs. Az üzletben a villanykapcsolók elfeketedésig szennyeződtek. Az étterembe vezető ajtó felett megbontották a falat, amiből csepegett a víz.

A főzőtérben is takarítatlanság uralkodott. A falak, valamint a berendezési tárgyak, a hűtőszekrények, a különböző eszközök és edények egyaránt piszkosak voltak, a mennyezetről több helyen hullott a vakolat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konyhában és a tálalópultnál a személyzetnek nem volt kézmosási lehetősége.

A nyomon követhetetlen alapanyagokat rendezetlenül össze-vissza tárolták: egy helyen lehetett például megtalálni

  • a tojást,
  • a szárazárut és
  • a különböző zöldségeket.

A padlón a vegyszeres flakonok mellett étolajat tartottak. A hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve: tisztítatlan gombát, készételt és műanyag vödörben áztatott rizstésztát tároltak ugyan abban a hűtőszekrényben.

Lejárt termékeket is találtak az ellenőrök

 - írja a NÉBIH közleménye.

Egészen pontosan 38 tételt vontak ki a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszerbiztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra - nyugtat meg közleménye végén a NÉBIH.

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18