32 °C Budapest
Undorító: újabb horrorétterem Budapesten + képek

Undorító: újabb horrorétterem Budapesten + képek

2016. augusztus 17. 13:01

A XIV. kerületben található az a távol-keleti étterem, amelyben ellenőrzést tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), majd a szabálytalanságok miatt fel is függesztette annak működési enggedélyét. Megdöbbentő képek is jönnek.

Razziázott a NÉBIH, melynek eredményeképpen egy étterem működését, többek között a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették. Ha ez nem lenne elég, még 135 kilogramm alapanyag, félkész és készétel megsemmisítését is elrendelték.

A kormány honlapján hozzáférhető jogsértési lista tanúsága szerint

az étterem a XIV. kerületi Hungária körút 73-ban található.
  • Alapanyagok rendezetlen tárolása,
  • takarítatlanság,
  • előkészítő helyiségek nem rendeltetéss-szerű használata,
  • alapanyagok rendezetlen, kívül-belül koszos hűtőberendezésekben való tárolása, valamint a
  • kézmosás és kézfertőtlenítés körülményei

szerepelnek az étterem bűnlajstromán.

 

Hogy buktak le?

Éves terv szerint ütemezett laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de pergő vakolat, kosztól elfeketedett falak, piszkos ajtók, ablakok, eszközök és berendezési tárgyak fogadták a NÉBIH szakembereit. Az áldatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet pedig be kellett zárni.

További borzalmak

A személyzeti WC az alapanyagok tárolására használt folyosóról nyílt, az ajtajáról hiányzott a kilincs. Az üzletben a villanykapcsolók elfeketedésig szennyeződtek. Az étterembe vezető ajtó felett megbontották a falat, amiből csepegett a víz.

A főzőtérben is takarítatlanság uralkodott. A falak, valamint a berendezési tárgyak, a hűtőszekrények, a különböző eszközök és edények egyaránt piszkosak voltak, a mennyezetről több helyen hullott a vakolat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A konyhában és a tálalópultnál a személyzetnek nem volt kézmosási lehetősége.

A nyomon követhetetlen alapanyagokat rendezetlenül össze-vissza tárolták: egy helyen lehetett például megtalálni

  • a tojást,
  • a szárazárut és
  • a különböző zöldségeket.

A padlón a vegyszeres flakonok mellett étolajat tartottak. A hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve: tisztítatlan gombát, készételt és műanyag vödörben áztatott rizstésztát tároltak ugyan abban a hűtőszekrényben.

Lejárt termékeket is találtak az ellenőrök

 - írja a NÉBIH közleménye.

Egészen pontosan 38 tételt vontak ki a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszerbiztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra - nyugtat meg közleménye végén a NÉBIH.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22