Folytatódik a nagy IKEA visszahívás: te vettél ezekből a csokikból?

Folytatódik a nagy IKEA visszahívás: te vettél ezekből a csokikból?

2016. július 30. 11:01

Az IKEA hat további, mogyoróra és mandulára allergiások vagy érzékenyek által nem fogyasztható termékkel egészíti ki a már futó csokoládé-termékvisszahívását - olvasható a cég közleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az érintett termékek:

  • GODIS CHOKLADKROKANT MILK 450 G
  • GODIS CHOKLADRÅN CHOC WAFERS 168 G
  • CHOKLAD NÖT CHOC HAZELNUTS UTZ 100 G
  • CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ 100 G
  • CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR CHOC 180 G
  • CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC 400 G
Az áruház felhívja azok figyelmét, akik az érintett termékek valamelyikét megvásárolták, hogy a csokoládék mogyoróra és/vagy mandulára allergiás, illetve érzékeny személyek által nem fogyaszthatók, ezért az IKEA visszahívja azokat.

A termékek biztonsága és minősége a legfontosabb az áruház számára, a visszahívás ezért világszerte, lejárati dátumtól függetlenül érinti a termékeket. A termékek biztonságosak mindazok számára, akik nem allergiásak vagy érzékenyek a mogyoróra és/vagy mandulára. Az IKEA nem értesült allergiás esetről a hat, most visszahívott csokoládé kapcsán.

A mogyoró és a mandula több alkalommal is megtalálható volt a termékekben, ami azt jelenti, hogy ezeknek a csokoládéknak a fogyasztása nem javasolt az említett allergénekre érzékeny embereknél. A termékek csomagolásán elhelyezett információ nem tünteti fel megfelelően a gyakori allergéntartalmat, a csomagolásokon csupán a "tartalmazhat" szó szerepel. Az információ így esetlegesen félrevezető is lehet, ezért számos piacon nem felel meg a hatályos előírásoknak. Az áruház magas biztonsági és minőségi előírásai alapján úgy döntött, hogy valamennyi piacán visszahívja az érintett termékeket, az egyes országokban érvényben lévő jogszabályi előírásoktól függetlenül.

A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát. A cég elnézést kér az okozott kellemetlenségekért!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?