3 °C Budapest

Folytatódik a nagy IKEA visszahívás: te vettél ezekből a csokikból?

2016. július 30. 11:01

Az IKEA hat további, mogyoróra és mandulára allergiások vagy érzékenyek által nem fogyasztható termékkel egészíti ki a már futó csokoládé-termékvisszahívását - olvasható a cég közleményében.

Az érintett termékek:

  • GODIS CHOKLADKROKANT MILK 450 G
  • GODIS CHOKLADRÅN CHOC WAFERS 168 G
  • CHOKLAD NÖT CHOC HAZELNUTS UTZ 100 G
  • CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ 100 G
  • CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR CHOC 180 G
  • CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC 400 G
Az áruház felhívja azok figyelmét, akik az érintett termékek valamelyikét megvásárolták, hogy a csokoládék mogyoróra és/vagy mandulára allergiás, illetve érzékeny személyek által nem fogyaszthatók, ezért az IKEA visszahívja azokat.

A termékek biztonsága és minősége a legfontosabb az áruház számára, a visszahívás ezért világszerte, lejárati dátumtól függetlenül érinti a termékeket. A termékek biztonságosak mindazok számára, akik nem allergiásak vagy érzékenyek a mogyoróra és/vagy mandulára. Az IKEA nem értesült allergiás esetről a hat, most visszahívott csokoládé kapcsán.

A mogyoró és a mandula több alkalommal is megtalálható volt a termékekben, ami azt jelenti, hogy ezeknek a csokoládéknak a fogyasztása nem javasolt az említett allergénekre érzékeny embereknél. A termékek csomagolásán elhelyezett információ nem tünteti fel megfelelően a gyakori allergéntartalmat, a csomagolásokon csupán a "tartalmazhat" szó szerepel. Az információ így esetlegesen félrevezető is lehet, ezért számos piacon nem felel meg a hatályos előírásoknak. Az áruház magas biztonsági és minőségi előírásai alapján úgy döntött, hogy valamennyi piacán visszahívja az érintett termékeket, az egyes országokban érvényben lévő jogszabályi előírásoktól függetlenül.

A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát. A cég elnézést kér az okozott kellemetlenségekért!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?