12 °C Budapest
Gusztustalan! A wc és szemét mellett sütötték a kiflit a pékségben + videó

Gusztustalan! A wc és szemét mellett sütötték a kiflit a pékségben + videó

2016. május 12. 12:00

Egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel a hatóság ellenőrei és több mint 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból - írja közelményében a NÉBIH.

A hét elején ellenőrzött koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. 

Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök.

A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket. A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a NÉBIH ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?