13 °C Budapest
5 ajándékötlet nőnapra, ha már unod a virágot és a bonbont

5 ajándékötlet nőnapra, ha már unod a virágot és a bonbont

2016. március 7. 11:08

Március 8-án, azaz holnap lesz nőnap. Ennek apropóján pedig most összegyűjtöttük, hogy milyen különleges ajándékokkal lephetjük meg a hozzánk közelálló nőket. Azonban azoknak a hölgyeknek sem szabad kétségbe esni, akik idén csak egy olcsó vagy akciósan vásárolt csokit kapnak, hiszen a friss kutatások szerint ez csak jó jel. Mutatjuk a részleteket.


Egy frissen készített tanulmány szerint azok az emberek, akik a párjuknak nem félnek akciósan vagy éppen leértékelésen vásárolt csokit ajándékozni, azok sokkal inkább közelebb érzik magukhoz a partnerüket, mert olyan terméket keresnek, amivel mind a ketten jól járnak - hiszen egy olcsóbb csoki megvásárlásával a "családi kasszában" is több pénz marad.

Kísérletekkel is bizonyították

A Floridai és a Chichagói egyetem kutatói szerint az ilyen őszinte és nyílt magatartás csak az igazi és mély kapcsolatokban elképzelhető, amikor az emberek a közös előnyöket tartják szem előtt.

A szakértők hét kísérletet végeztek, amiben többféle kapcsolatot vizsgáltak beleértve a magától kialakuló spontán barátságokat és azokat is, amelyeket a laborban szimuláltak. Az eredmények pedig igazolták, hogy az emberek hajlamosabbak voltak a páros számára előnyős döntést hozni, ha olyasvalakiről volt szó, aki közel áll hozzájuk.

Az egyik kísérletben a Chicagó egyetem 63 hallgatója vett részt egy sorsoláson, ahol minden nyertes és még egy fő megkóstolhatott egy ínyenc csokoládét. A nyertesek két különböző csomagból választhattak:

  • Az első variációban a nyertes 7 trüffel golyót kap a plusz egy fő pedig 3-at (tehát összesen 10 trüffel golyót).
  • A másik esetben a nyertes 2 trüffel golyót kap és a másik ember pedig 6 darabot (vagyis összesen 8 trüffel golyót).

Az arányokon persze nem lehetett változtatni. Az eredmények azt mutatták, hogy abban az esetben, amikor emberek tudták, hogy a csokit olyasvalakivel kell megosztaniuk, aki közel áll hozzájuk, akkor kétharmados többségben a nagyobb csomagot választották. Míg abban az esetben, amikor a résztvevők tudták, hogy a csokit olyan emberrel kapják, akit nem éreztek olyan közel magukhoz, akkor már csak az emberek egyharmada választotta a nagyobb csomagot - vagyis kevesebben választották a kettőjük szempontjából jobb megoldást.

Ha már unod a bonbont és a virágot...

Ha már te is unod, hogy minden évben egy csokival vagy egy virággal leped meg kedvesedet nőnapon, de nincs igazán jó ötleted, akkor most adunk néhány jó tippet.

Ajándékkártya

A legtöbb nő imád vásárolni, főleg ha ezért nekik nem is kell fizetni. Ajándékkártyát pedig ma már szinte minden üzletben szerezhetünk. Jó ötlet lehet egy ruhabolt, egy könyvesbolt, de akár egy lakberendezési áruház ajándékkártyája is. Plusz előny, hogy azt is mi dönthetjük el, hogy mekkora összeget szeretnék feltölteni a kártyára.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Utazás

Kevés olyan ember van, aki ne örülne egy wellness hétvégének. Szerencsére az időpontok és a helyszín miatt sem kell aggódnunk, hiszen ma már olyan meglepetést utazást is választhatunk (utalvány formájában), amiről elég csak később eldönteni, hogy a felajánlott lehetőségek közül pontosan hova és mikor szeretnénk utazni. Aki azonban nagyobb ajándékban gondolkozik, még elcsíphet akár idén nyárra egy-két olcsóbb repülőjegyet is.

KATTINTS!  Íme a trükk: így lehet idén szuperolcsó a nyaralás

Arany

Egy ékszer sem lehet rossz választás, de ha valami igazán különlegeset szeretnék, akkor ajándékozhatunk idén akár befektetési aranyat is. Az ékszerek ugyanis 14-18 karátosak, míg például az aranytömbök teljes tisztaságúak. Emellett a befektetési aranyat egyszerűbb értékesíteni, gyorsabban pénzzé tehető, az aktuális ára pedig pontosan meghatározható és általános érvényű. Az arany nagy előnye a bankbetétekhez és az értékpapírokhoz képest, hogy az árfolyama ugyan eshet, de az értékét teljesen nem fogja elveszíteni. Érdemes stabil hátterű cégtől vásárolni, így biztosak lehetünk abban, hogy nem kevert nemesfémet adnak el nekünk.

Kuponok

Ma már rengeteg féle "élményt" ajándékozhatunk kuponok segítségével. Lehet ez akár egy masszázs vagy épp egy szépségápoló kezelés is. De a közös program sem rossz ötlet, például egy romantikus vacsora egy balatoni vitorláson.

Töltsük fel a hűtőt / főzzünk

Nem kell mindig nagyban gondolkodni. Ha szeretnénk a párunknak kedveskedni, akkor már az is nagy segítség lehet, ha ezen a napon mi megyünk el bevásárolni és feltöltjük a hűtőt. Ha időnk engedni, akkor főzzünk egy ebédet vagy egy vacsorát - ez a szabadnap minden nőnek jól fog jönni.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?