9 °C Budapest

5 ajándékötlet nőnapra, ha már unod a virágot és a bonbont

2016. március 7. 11:08

Március 8-án, azaz holnap lesz nőnap. Ennek apropóján pedig most összegyűjtöttük, hogy milyen különleges ajándékokkal lephetjük meg a hozzánk közelálló nőket. Azonban azoknak a hölgyeknek sem szabad kétségbe esni, akik idén csak egy olcsó vagy akciósan vásárolt csokit kapnak, hiszen a friss kutatások szerint ez csak jó jel. Mutatjuk a részleteket.


Egy frissen készített tanulmány szerint azok az emberek, akik a párjuknak nem félnek akciósan vagy éppen leértékelésen vásárolt csokit ajándékozni, azok sokkal inkább közelebb érzik magukhoz a partnerüket, mert olyan terméket keresnek, amivel mind a ketten jól járnak - hiszen egy olcsóbb csoki megvásárlásával a "családi kasszában" is több pénz marad.

Kísérletekkel is bizonyították

A Floridai és a Chichagói egyetem kutatói szerint az ilyen őszinte és nyílt magatartás csak az igazi és mély kapcsolatokban elképzelhető, amikor az emberek a közös előnyöket tartják szem előtt.

A szakértők hét kísérletet végeztek, amiben többféle kapcsolatot vizsgáltak beleértve a magától kialakuló spontán barátságokat és azokat is, amelyeket a laborban szimuláltak. Az eredmények pedig igazolták, hogy az emberek hajlamosabbak voltak a páros számára előnyős döntést hozni, ha olyasvalakiről volt szó, aki közel áll hozzájuk.

Az egyik kísérletben a Chicagó egyetem 63 hallgatója vett részt egy sorsoláson, ahol minden nyertes és még egy fő megkóstolhatott egy ínyenc csokoládét. A nyertesek két különböző csomagból választhattak:

  • Az első variációban a nyertes 7 trüffel golyót kap a plusz egy fő pedig 3-at (tehát összesen 10 trüffel golyót).
  • A másik esetben a nyertes 2 trüffel golyót kap és a másik ember pedig 6 darabot (vagyis összesen 8 trüffel golyót).

Az arányokon persze nem lehetett változtatni. Az eredmények azt mutatták, hogy abban az esetben, amikor emberek tudták, hogy a csokit olyasvalakivel kell megosztaniuk, aki közel áll hozzájuk, akkor kétharmados többségben a nagyobb csomagot választották. Míg abban az esetben, amikor a résztvevők tudták, hogy a csokit olyan emberrel kapják, akit nem éreztek olyan közel magukhoz, akkor már csak az emberek egyharmada választotta a nagyobb csomagot - vagyis kevesebben választották a kettőjük szempontjából jobb megoldást.

Ha már unod a bonbont és a virágot...

Ha már te is unod, hogy minden évben egy csokival vagy egy virággal leped meg kedvesedet nőnapon, de nincs igazán jó ötleted, akkor most adunk néhány jó tippet.

Ajándékkártya

A legtöbb nő imád vásárolni, főleg ha ezért nekik nem is kell fizetni. Ajándékkártyát pedig ma már szinte minden üzletben szerezhetünk. Jó ötlet lehet egy ruhabolt, egy könyvesbolt, de akár egy lakberendezési áruház ajándékkártyája is. Plusz előny, hogy azt is mi dönthetjük el, hogy mekkora összeget szeretnék feltölteni a kártyára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Utazás

Kevés olyan ember van, aki ne örülne egy wellness hétvégének. Szerencsére az időpontok és a helyszín miatt sem kell aggódnunk, hiszen ma már olyan meglepetést utazást is választhatunk (utalvány formájában), amiről elég csak később eldönteni, hogy a felajánlott lehetőségek közül pontosan hova és mikor szeretnénk utazni. Aki azonban nagyobb ajándékban gondolkozik, még elcsíphet akár idén nyárra egy-két olcsóbb repülőjegyet is.

KATTINTS!  Íme a trükk: így lehet idén szuperolcsó a nyaralás

Arany

Egy ékszer sem lehet rossz választás, de ha valami igazán különlegeset szeretnék, akkor ajándékozhatunk idén akár befektetési aranyat is. Az ékszerek ugyanis 14-18 karátosak, míg például az aranytömbök teljes tisztaságúak. Emellett a befektetési aranyat egyszerűbb értékesíteni, gyorsabban pénzzé tehető, az aktuális ára pedig pontosan meghatározható és általános érvényű. Az arany nagy előnye a bankbetétekhez és az értékpapírokhoz képest, hogy az árfolyama ugyan eshet, de az értékét teljesen nem fogja elveszíteni. Érdemes stabil hátterű cégtől vásárolni, így biztosak lehetünk abban, hogy nem kevert nemesfémet adnak el nekünk.

Kuponok

Ma már rengeteg féle "élményt" ajándékozhatunk kuponok segítségével. Lehet ez akár egy masszázs vagy épp egy szépségápoló kezelés is. De a közös program sem rossz ötlet, például egy romantikus vacsora egy balatoni vitorláson.

Töltsük fel a hűtőt / főzzünk

Nem kell mindig nagyban gondolkodni. Ha szeretnénk a párunknak kedveskedni, akkor már az is nagy segítség lehet, ha ezen a napon mi megyünk el bevásárolni és feltöltjük a hűtőt. Ha időnk engedni, akkor főzzünk egy ebédet vagy egy vacsorát - ez a szabadnap minden nőnek jól fog jönni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem