0 °C Budapest

Nem egységesen változik a sertéshúsok ára

2016. január 5. 11:02

2016-tól 27 százalékról 5 százalékra mérséklődött a sertéshús áfája, így január 1-ejétől elvileg 17 százalékkal csökkent sertéshús fogyasztói ára. A Magyar Nemzet körképe szerint azonban az árak nem egységesen változnak a boltokban.

Január 1-jétől a sertéshús áfája öt százalék lett a korábbi 27 százalékhoz képest. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) számításai szerint a régi fogyasztói árhoz képest így 17 százalékkal lettek olcsóbbak a törvényben meghatározott sertéshúsféleségek az év elejétől.

A lap kérdésre a Tesco sajtóosztálya azt válaszolta, hogy az adóváltozással együtt a polcaikon például 1149 forint helyett 950 forintba kerül a sertéscomb és a csontos tarja kilója. A kisebb üzletek egy része azonban még kivár, hogy megtudja, milyen áron tudja beszerezni a húst. Ők még nem döntötték el, érvényesítik-e az áfacsökkentést az áraikban.

A Lidl január 1-jén módosította árait náluk a sertéshús polci árcsökkenésének mértéke 17-23 százalék között ingadozik. Az Auchan pedig arról számolt be a Magyar Nemzetnek, hogy a sertéstőkehúsok áfacsökkentése által keletkező 17,32 százalékos árcsökkenés teljes egészét átadja vásárlóinak január 1-jétől. A CBA kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta a lapot, hogy ők sem hagyták figyelmen kívül a 22 százalékos áfacsökkenést, igaz, az árak nem egységesen változnak: a partnereik szabadon árazhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?