3 °C Budapest

Leggyakrabban ezeket a termékeket vásároljuk a neten keresztül

2015. október 18. 19:01

A legtöbben azért vásárolnak az interneten keresztül, mert így sokkal könnyebb böngészni a termékek között, ráadásul sokan úgy gondolják, ezzel időt is spórolhatnak - többek között ezek derültek ki, az Extreme Digital felméréséből.

A magyar internetezők vásárlási szokásait vizsgálva a felmérés főbb megállapításai:

  • Az internetezők többsége legalább negyedévente rendel valamit online
  • Háromnegyedük szerint a weben sokkal egyszerűbb válogatni a termékek között, mint személyesen egy üzletben
  • A háztartási kisgép, a könyv és okostelefon a legnépszerűbb három termékkategória az online vásárlók saját bevallása szerint
  • A vidéken élők inkább otthonra rendelik a termékeket, a budapestiek szívesen veszik át rendelésüket személyesen

Új okosmobilra vágynak a férfiak és a nők is

Míg a női internetes vásárlók többsége könyvet, a férfiaké inkább kisebb háztartási elektronikai eszközöket rendel az interneten keresztül saját bevallása szerint. A hölgyek ugyancsak gyakran vásárolnak elektronikai eszközöket, okostelefonokat és gyerekjátékokat vásárolnak, míg a férfi felhasználóknál az okostelefonok, könyvek és számítógépek a legnépszerűbbek.

Ha mindkét nem vásárlásait együttesen nézzük, a top 3 rendelt termékkategória azonos: a háztartási kisgépek és elektronikai eszközök mellett a könyvek és az okostelefonok állnak a dobogó tetején. Kiemelten népszerűek az internetes vásárlók körében a számítógépek, a tévék és monitorok, táblagépek, gyerekjátékok, valamint a fényképezőgépek és fotós felszerelések.

{{EMBED:infogram_0_netesvasarlas-885}}
Már ezt is elintézhetjük otthonról?

Az internet és az okostelefonok elterjedésének köszönhetően Magyarországon is egyre több ügyet intézhetünk el ma már online.

Ma már több pénzügyi szolgáltató kínálatában elérhető az online számlanyitás is, van, hogy még aláírni sem kell befáradnunk az ügyfélszolgálatra. Itt azonban nem áll meg a fejlődés, a legfrissebb trendek szerint ugyanis már hitelért sem kell rögtön a bankfiókba rohanni, akár ezt is elintézhetjük otthon, a karosszékben ülve.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fejlődés olyan léptékű, hogy a telefonos, majd az online hitelügyintézés elsőként csak a kisebb értékű kölcsönöknél, illetve néhány autóhitelnél, illetve vállalati kölcsönnél volt elérhető, de ma már nagyobb összegű lakáshitel-kérelmünket is feladhatjuk otthonról. Hogy működik ez a gyakorlatban? KATTINTS!

Van, amit még félünk az internetről rendelni

A kutatás eredményei arra is rámutatnak, hogy vannak olyan terméktípusok, amelyeket sokan nem szívesen vásárolnak "látatlanban", vagyis internetes áruházból. Míg a férfivásárlók többsége klímaberendezést , a nők jelentős része mosógépet, hűtőgépet vagy egyéb nagy háztartási gépet nem venne online áruházban. Ez utóbbi termékeket a férfiak jelentős része sem szívesen rendelné internetről, míg a nők közül elég sokan tévé vagy monitor online beszerzésétől is idegenkednek.

A férfivásárlók 17,2 százaléka sportszer, a nők 25,2 százaléka légkondicionáló megvásárlásánál preferálja a hagyományos üzleteket. A kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy a legtöbb ügyfél azért dönt a bolti vásárlás mellett, mert élőben is megnézheti, megtapogathatja a termékeket, illetve segítséget kérhetnek az eladóktól a választásban.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?