16 °C Budapest

Leggyakrabban ezeket a termékeket vásároljuk a neten keresztül

2015. október 18. 19:01

A legtöbben azért vásárolnak az interneten keresztül, mert így sokkal könnyebb böngészni a termékek között, ráadásul sokan úgy gondolják, ezzel időt is spórolhatnak - többek között ezek derültek ki, az Extreme Digital felméréséből.

A magyar internetezők vásárlási szokásait vizsgálva a felmérés főbb megállapításai:

  • Az internetezők többsége legalább negyedévente rendel valamit online
  • Háromnegyedük szerint a weben sokkal egyszerűbb válogatni a termékek között, mint személyesen egy üzletben
  • A háztartási kisgép, a könyv és okostelefon a legnépszerűbb három termékkategória az online vásárlók saját bevallása szerint
  • A vidéken élők inkább otthonra rendelik a termékeket, a budapestiek szívesen veszik át rendelésüket személyesen

Új okosmobilra vágynak a férfiak és a nők is

Míg a női internetes vásárlók többsége könyvet, a férfiaké inkább kisebb háztartási elektronikai eszközöket rendel az interneten keresztül saját bevallása szerint. A hölgyek ugyancsak gyakran vásárolnak elektronikai eszközöket, okostelefonokat és gyerekjátékokat vásárolnak, míg a férfi felhasználóknál az okostelefonok, könyvek és számítógépek a legnépszerűbbek.

Ha mindkét nem vásárlásait együttesen nézzük, a top 3 rendelt termékkategória azonos: a háztartási kisgépek és elektronikai eszközök mellett a könyvek és az okostelefonok állnak a dobogó tetején. Kiemelten népszerűek az internetes vásárlók körében a számítógépek, a tévék és monitorok, táblagépek, gyerekjátékok, valamint a fényképezőgépek és fotós felszerelések.

{{EMBED:infogram_0_netesvasarlas-885}}
Már ezt is elintézhetjük otthonról?

Az internet és az okostelefonok elterjedésének köszönhetően Magyarországon is egyre több ügyet intézhetünk el ma már online.

Ma már több pénzügyi szolgáltató kínálatában elérhető az online számlanyitás is, van, hogy még aláírni sem kell befáradnunk az ügyfélszolgálatra. Itt azonban nem áll meg a fejlődés, a legfrissebb trendek szerint ugyanis már hitelért sem kell rögtön a bankfiókba rohanni, akár ezt is elintézhetjük otthon, a karosszékben ülve.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fejlődés olyan léptékű, hogy a telefonos, majd az online hitelügyintézés elsőként csak a kisebb értékű kölcsönöknél, illetve néhány autóhitelnél, illetve vállalati kölcsönnél volt elérhető, de ma már nagyobb összegű lakáshitel-kérelmünket is feladhatjuk otthonról. Hogy működik ez a gyakorlatban? KATTINTS!

Van, amit még félünk az internetről rendelni

A kutatás eredményei arra is rámutatnak, hogy vannak olyan terméktípusok, amelyeket sokan nem szívesen vásárolnak "látatlanban", vagyis internetes áruházból. Míg a férfivásárlók többsége klímaberendezést , a nők jelentős része mosógépet, hűtőgépet vagy egyéb nagy háztartási gépet nem venne online áruházban. Ez utóbbi termékeket a férfiak jelentős része sem szívesen rendelné internetről, míg a nők közül elég sokan tévé vagy monitor online beszerzésétől is idegenkednek.

A férfivásárlók 17,2 százaléka sportszer, a nők 25,2 százaléka légkondicionáló megvásárlásánál preferálja a hagyományos üzleteket. A kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy a legtöbb ügyfél azért dönt a bolti vásárlás mellett, mert élőben is megnézheti, megtapogathatja a termékeket, illetve segítséget kérhetnek az eladóktól a választásban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem