24 °C Budapest
A kisboltoknak okozott gondot a vasárnapi boltzár?

A kisboltoknak okozott gondot a vasárnapi boltzár?

2015. október 12. 10:01

Fél éve vezették be a vasárnapi boltzárat, az eddigi tapasztalatok alapján a multik jobban alkalmazkodtak a megváltozott környezethez, mint a kisboltok - írja a Népszava.

A vásárlók mellett leginkább a kis- és közepes vállalkozásoknak okozott hátrányt a hétvégi boltzár, míg a nagy, multinacionális hátterű kiskereskedelmi láncok hamar rendezték soraikat és a maguk javára fordították az intézkedéseket. A multik többségénél a forgalom nem csökkent a borúlátó előrejelzések mértékével, sőt, volt amelyiknél növekedést is tapasztaltak, a kicsik közül viszont sokan kifejezetten rosszul jártak. A kormányzati kommunikáció pedig egyebek mellett éppen a hazai kisvállalkozások előnyhöz juttatásával indokolta a kereskedelemben idén március 15-től a kereskedelemben bevezetett, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabályt.

Összességében a vasárnapi pihenőnap nem okozott károkat a kiskereskedelemben, a statisztikai adatok szerint eltérő mértékben ugyan, de hónapról hónapra nő a kiskereskedelmi forgalom. A kisméretű boltok között is akad, amelyek forgalomnövekedésről számol be, azonban különösen a bevásárlóközpontokban található kis üzletek nem tudták visszanyerni a vasárnapi zárva tartás miatti forgalom, illetve bevételkiesést.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?